Balkanske svadbe su poznate po svom glamuru, luksuzu i raskoši, a to se posebno odnosi i na romske svadbe koje često ostavljaju snažan utisak svojom ekskluzivnošću i velikodušnošću. Jedan nedavni video koji se pojavio na društvenim mrežama prikazuje krštenje u Beogradu koje su organizirali baka i djed, pripadnici romske zajednice, za svoje unuke, a koje je privuklo ogromnu pozornost.

Video počinje kadrom trbušne plesačice koja nosi grudnjak sa svjetlucavim šakama dok između naramenica i tijela drži novčanicu od 50 eura. Odmah nakon toga, prikazano je mjesto održavanja krštenja koje je odisalo luksuzom i raskoši. Luksuzni restoran je bio ukrašen i opremljen izdašno, a više od deset konobara je posluživalo goste. Stol s pićem bio je dobro opskrbljen i izgledao je spektakularno.

U videu se vidi i domaćini događaja, baka i djed koji su uložili veliki napor i resurse kako bi osigurali da ovaj poseban trenutak bude nezaboravan za njihove unuke. Izgledali su sretno i ponosno dok su pozdravljali goste. Kumovi su čak doputovali iz Brazila kako bi dodali poseban šarm večeri, a svi su bili oduševljeni vatrometom koji je upotpunio proslavu. Jedan od zapaženih trenutaka bio je trenutak kada je glavna voditeljica događaja bacala velike količine novca u zrak dok je pjevačica izvodila svoj nastup. Ovo je tradicionalna gesta na romskim proslavama koja simbolizira obilje i radost. Također, kumovi su donijeli prase i kolač kao dio običaja.

Na kraju videa pojavile su se unuke, čije je krštenje bilo povod za proslavu. Posjećenost je bila impozantna, a čak je i poznata bugarska zvijezda Yulija Bikova sudjelovala u svečanosti, gdje je također bila zatrpana novčanicama. Ovaj video nas podsjeća na to kako se svadbe i obiteljski događaji često koriste kao prilika da se izrazi ljubav, radost i darežljivost, bez obzira na kulturnu ili etničku pripadnost. Iako možda ne razumijemo sve običaje i tradicije, gesta velikodušnosti i obiteljske ljubavi univerzalna su jezik kojeg svi možemo razumjeti.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here