U našoj kući imamo mnoga sredstva za čišćenje , a za koje je poznato da nam mogu ugroziti zdravlje . Naime , Doktor Amir Kan je upozorio ljude na opasnost sredstva za čišćenje koji mogu da povećaju rizik od bolesti , uključukući moždani udar i bolesti pluća, Svakodnevni proizvodi mogu da zagade prostoriju , počevši od dezodoransa do sredstva za čišćenje tepiha.

 

 

Na Tviteru je doktor Kan upozorio pratioce od opasnosti zagađivača vazduha u zatvorenom prostoru , a koji svakodnevno vremaju u domu . Naime , kako je istakao postoje uobičajni kući predmeti koji mogu uveliko da zagade prostorije u kući. Poznato je da je loš kvalitet vazduha usko povezan sa bolesti puća , pa čak i moždanim udarom.

 

 

Naime , prve na listi su svakako peći na drva , jer ona proizvodi čestice .Prema zvaničnoj zdravstvenoj terminologiji čestice se odnose na sve što je u vazduhu , a što nije gas i sastoi se od velikog broja hemijskih jedinjenja i materijala , od kojih neki mogu da budu toksični.
Ove sitne čestice ako se udahnu , mogu da dospiju u krvotok , i da se prenesu po čitavom tijelu , zadržavajući se u srcu , mozgu i drugi organima , i tako mogu da izazov ozbiljne zdravstvene komplikacije , a čestice kada se udahnu , mogu da oštete i naša pluća. Čestice su također povezane sa iritacijom oka , pluća i grla , kao i problema sa disanjem i problema kod beba pri rođenju. Opasnost po zdravlje imaju i irisne svijeće , kao i štapići koji ispuštaju male čestice drugih zagađivača kada su upaljene.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here