Iako trenutno ima 69 godina, Esad je svoj život posvetio svojim kćerima. Nesebično je ulagao u njihovo obrazovanje i s ponosom organizirao svako od njihovo vjenčanje. Međutim, sudbina mu je priredila niz teških iskušenja. Esad je podelio svoju priču, otkrivši da je živeo 36 godina s drugom suprugom. Nažalost, njihova sreća prekinuta je dugom i teškom borbom protiv raka u terminalnoj fazi, koju su zajedno vodili godinu dana, ali bezuspešno. Gubitak supruge duboko ga je potresao.

Esad se takođe seća razvoda s prvom suprugom, kada su njegove kćeri bile veoma mlade. Nakon razvoda, posvetio se podršci kćerima, pomažući im u školovanju i organizirajući njihova vjenčanja. S vremenom su njegove kćeri započele svoje obitelji, a Esad je preuzeo ulogu ponosnog djeda. Međutim, došlo je do nesporazuma kada je jedan od šogora predložio selidbu obitelji u Utah, što Esad nije podržao.

Nažalost, tada je došlo do još jednog gubitka. Njegova kćerka, zet i unuci preselili su se, a slično je postupila i mlađa kći s bivšom suprugom. Iznenada je izgubio kontakt sa svojom kćeri i unucima, a čak su ga i blokirali na društvenim mrežama. Iako je godinama ulagao trud i ljubav u svoj odnos s njima, sada se osjeća izolirano i napušteno. S tugom i žaljenjem, Esad se seća poruke koju je primio od kćeri 2013. godine, u kojoj su mu javili da više ne postoje za njega. Jedno od njegovih najvećih žaljenja je što nije mogao ostvariti potomstvo sa svojom drugom suprugom, koja mu je bila sve na svetu. Njihova ljubav bila je temelj njegovog postojanja, a njen gubitak ostavio je neizbrisivu bol.

Unatoč svim nedaćama, Esad završava svoju poruku sa željom za pomirenjem i dobronamernošću prema svima. Izražava nadu da će njegove kćeri i unuci pronaći put ka ovoj dirljivoj poruci, koja prenosi njegovu najdublju želju za njihovu dobrobit i sreću. Esad moli Boga da ih blagoslovi dobrim zdravljem i radosti, dok sam ostaje izoliran, noseći svoju bol s tugom i dostojanstvom.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here