Jelena Karleuša, popularna srpska pjevačica i medijska ličnost, izrazila je svoje čuđenje zbog problema s kojima se suočavaju mnogi Srbi u Srbiji kada je riječ o izražavanju da je Kosovo i Metohija sastavni dio Srbije. Ova tema je postala glavna tačka razgovora dok je gostovala u emisiji “Hit Tvit” zajedno s Draganom J. Vučićevićem, glavnim i odgovornim urednikom Informera, te Milomirom Marićem, glavnim urednikom “Happy” televizije.

Karleuša je iskazala svoju duboku emocionalnu vezu prema Kosovu, izražavajući uvjerenje da će to područje zauvijek ostati dijelom njihove domovine. Ona nije mogla razumjeti zašto neki Srbi ne osjećaju isto i umjesto toga podržavaju stavove poput onih koje zastupa Aljbin Kurti, kosovski političar. Izrazila je zabrinutost zbog toga što se neki Srbi na Kosovu nazivaju teroristima, dok se albanske snage tretiraju kao policija, što ona doživljava kao izdaju i problem za srpsku zajednicu.

Dragan J. Vučićević je podržao Karleušin stav o Kosovu i šiptarskom teroru, ističući da je rijedak slučaj da pevač njenog kalibra tako otvoreno govori na tu temu. Karleuša se zapitala zašto se Srbi u Srbiji sve više boje reći što misle o Kosovu, možda iz straha da će izgubiti poslovne prilike ili se suočiti s neželjenim reakcijama, posebno u inozemstvu gdje su neki poslovi u vlasništvu Albanaca.

Sve u svemu, Jelena Karleuša je u emisiji izrazila snažnu podršku očuvanju Kosova i Metohije kao dijela Srbije i izrazila svoje neslaganje s nejedinstvom koje vidi među Srbima u pogledu ovog pitanja. Ova izmjena naglašava Karleušino nezadovoljstvo zbog percepcije straha ili oklijevanja među Srbima u vezi s pitanjem Kosova, a također otvara pitanje mogućih razloga za takvo ponašanje, uključujući strah od poslovnih gubitaka ili nepoželjnih reakcija u inozemstvu.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here