Kada roditelji očekuju prinovu , oni se mjesecima prije pokušavaju dogovoriti kojje će ime dati u zavisnosti od toga da li je dječa ili je djevojčica u pitanju.Vrlo često se desi da se roditelji ne mogu dogovoriti oko imena , pa se sklapaju različiti kompromisi i ponekad se u sve miješa i rodbina , a kada su u pitanju neobična imena u Srbiji postoji jedna medicinska sestra koja je uvijek ljubazna i nasmijana što i nije čudo er se zove Omiljena.

 

 

Naime , Omiljena je rođena u Kotor Varoši , i tamo je živjela više od dvije decenije a kada se udala , onda se s mužem preselila u Čačak . Omiljena nikada nije voljela svoje ime, bilo joj je čudno i neobičn sve dok nije u Srbiji upoznala par osoba koje imaju isto ime kao ona. Njoj je ime nadila tetka , očeva sestra , a omiljena joj je danas na tome zahvalna.

 

 

Naime , Omiljena kaže da joj je ime mnogo pomoglo kada je išla u srednju školu , jer je uvijek prva dobijala ocjene , a kda je počela da radi kao medicinska sestra , svi su je lijepo prihvatili i bili su pozitivno iznenađeni kada su čuli kako se ona zove. Njene kolegice nikada prije nisu čule da se neko tako zove , pa je jedna odn njih nakon što se predstavila reklamu kad je postala omiljena , kada je tek počela da radi i ove anegdote se Omiljena vrlo rado sjeća. Omiljena preko dvije decenije radi u domu zdravlja u Čačku , a njene kolege za nju imaju samo riječi hvale . Kada je u pitanju njen odnos prema pacijentima , svi se slažu da joj ime koje je dobila porođenju odlično pristaje.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here