David Beckham je poznat po svom besprijekorno uređenom životnom prostoru i organizaciji. Ova osobina postaje posebno istaknuta u njegovoj mini-seriji “Beckham” na Netflixu, gdje su prikazane scene njegove savršeno organizirane garderobe i sklonosti prema urednosti. Tijekom intervjua u dokumentarcu, Beckham je priznao da je pedantan u održavanju stvari u redu.

Beckham je nedavno i javno izrazio svoj smisao za čistoću i organizaciju, govoreći o svojim navikama čišćenja i organizacije u kući. Njegova supruga, Victoria Beckham, često se našalila o njegovim kompulzivnim navikama čišćenja. Beckham otkriva da ne može podnijeti prljavo posuđe u kuhinji i često čisti i organizira stvari kad svi ostali spavaju. Također priznaje da ima opsesivno-kompulzivni poremećaj (OKP), koji ga tjera da drži stvari u ravnim linijama ili parovima i osjeća potrebu za organizacijom.

Iako nije službeno potvrđeno da Beckham pati od OKP-a, postoji spekulacija i rasprava na društvenim mrežama o tome. Važno je napomenuti da uživanje u urednom okruženju i organizaciji ne mora nužno ukazivati na prisutnost OKP-a. OKP je neurotski poremećaj koji uključuje opsesivne misli i kompulzivne radnje. Osoba s OKP-om može doživjeti nekontrolirane porive i opsesivne misli koje potiču kompulzivno ponašanje.

OCD je ozbiljan poremećaj koji može utjecati na svakodnevni život osobe. Važno je napomenuti da, iako organiziranost i urednost mogu biti osobne osobine, OKP se dijagnosticira kada te osobine postanu izražene, opsesivne i kompulzivne te ometaju svakodnevne funkcije i kvalitetu života osobe. Nijedan poremećaj nije lak i koliko god čovjek imao sredstava teško se s time nositi. Zdravlje je uvijek najvažnije od svega i kad to imamo trebamo cijeniti.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here