Tijekom intervjua za Express.co.uk, dr. Unnati Desai preporučila je uzimanje dviju specifičnih tableta čim osjetite simptome prehlade. Početak prehlade obično je spor, pa je važno prepoznati prve znakove bolesti. Dr. Desai predlaže upotrebu dvaju različitih vrsta analgetika kako biste ublažili simptome prehlade. Preporučuje da ovi analgetici budu uzimani istovremeno, ali ne u obliku kombiniranih tableta, kako biste mogli personalizirati dozu i vrijeme uzimanja. Važno je pridržavati se preporučenih doza paracetamola i ibuprofena za odrasle kako biste izbjegli predoziranje.

Iako je moguće potražiti olakšanje za simptome prehlade putem lijekova, Dr. Desai ne preporučuje istovremeno uzimanje ibuprofena i paracetamola s lijekovima protiv kašlja i prehlade, jer mnogi od njih sadrže već navedene sastojke, a predoziranje može biti štetno. Nacionalna zdravstvena služba (NHS) upozorava na ovu potencijalnu opasnost.

Važno je napomenuti da cjepivo protiv gripe ne pruža zaštitu od prehlade. Također se preporučuje konzultirati se s liječnikom prije uzimanja bilo kojeg lijeka. Kako se približava hladnija sezona, rizik od prehlade i gripe povećava se, pa je važno poduzeti preventivne mjere za očuvanje zdravlja. To uključuje dobar san, pravilnu prehranu, redovitu tjelesnu aktivnost i jačanje imunološkog sustava.

Nedavno je u Japanu provedeno istraživanje koje potiče “šumsku terapiju” kao način jačanja imunološkog zdravlja i smanjenja stresa. Muškarci koji su proveli šest sati tijekom dva dana šetajući šumom pokazali su povećanu razinu “prirodnih ubojica” u tijelu, što jača imunološki sustav i pomaže u borbi protiv bolesti. Ovi učinci su trajali i do trideset dana nakon šetnje. Šetnja šumom također je dokazano smanjila stres, snizila krvni tlak, usporila rad srca, regulirala hormone i smanjila rizik od dijabetesa tipa 2. Osim toga, šumsko područje je bogato fitoncidima, hlapljivim organskim spojevima koje drveće i biljke ispuštaju u zrak. Ovi fitoncidi imaju antimikrobna svojstva i mogu uništavati bakterije i gljivice, pridonoseći općem zdravlju tijela.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here