Portparol izraelske vojske (IDF), Daniel Hagari, istakao je u nedjelju da unutar Izraela još uvijek postoje neprijateljske snage, te da je dio infiltratora pokušao pobjeći natrag u Gazu, ali su ubijeni na ogradi. Ova katastrofa traje danima i narod je u strahu. Dalje osaje da vidimo kako će biti ali neizvjesno je koliko će ova situacija potrajati.

Hagari je naglasio da postoje ozbiljna pitanja koja treba postaviti i da je nužna temeljna istraga. “Izraelska javnost zaslužuje odgovore, a naša je odgovornost da ih pružimo,” rekao je Hagari. Također je istaknuo da su trenutno usred rata te da je IDF potpuno posvećen napadu i porazu neprijatelja. “Prvo ćemo se boriti, a onda ćemo provesti istragu,” dodao je.

Portparol je objasnio da su snage IDF-a bile angažirane na više područja. “U posljednjim satima naše snage su se borile na periferiji izraelske granice s Gazom kako bi očistile područje od infiltratora. Naše trupe su naišle na neprijateljsku vatru u Be’eri, bavile su se infiltratorima u Kfar Azza komuni, vodile su pomorske operacije u Zikimu, te se borile u Nahal Ozu, Kissufimu i drugim lokacijama.”

IDF je izveo masivan napad na Beit Hanoun u tri ture, uključujući više od 50 borbenih aviona i bacivši desetine tona streljiva na to naselje. Ukupno je 800 ciljeva širom pojasa Gaze pogođeno tijekom dosadašnjeg tijeka sukoba. Hagari je također dodao: “Vazduhoplovstvo radi punim kapacitetom, s tisućama rezervista koji su spremni. Hamas je donio veliku katastrofu Pojasu Gaze. Kao odgovor na naš napad, pretrpjeli su stotine žrtava. Od početka sukoba, desetine neprijateljskih boraca su zarobljene.”

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here