Prema najnovijoj vremenskoj prognozi koju je objavio ugledni meteorolog Ivan Ristić, dolazi pristizanje toplijeg zraka tijekom dana, što će rezultirati porastom temperatura za pet stupnjeva. Ristić također predviđa pojavu jakog južnog vjetra, s nešto manjom snagom u nižim predjelima, iako bi moglo biti trenutaka kada će vjetar postati jači. Vjetar bi mogao biti toliko jak u datim momentima da nosi sve pred sobom. Ako ste možda ostavili veš ispred kuće ili imate neku tendu.

Prema njegovoj prognozi, kiša se očekuje u večernjim satima i trajat će tijekom vikenda. U idućim danima očekuju se temperaturne vrijednosti iznad prosjeka, oko 20 stupnjeva. Mnogi su zabrinuti zbog Ristićevih prognoza o nezapamćenoj zimi, pa se mnogi pitaju hoće li zima doći ove godine. Unatoč tome, prvi snijeg se predviđa tek 15. prosinca.

Slična prognoza dolazi i od najpoznatijeg meteorologa u Bosni i Hercegovini, a s obzirom na Miholjske dane, mnogi razmišljaju o tome što će donijeti nadolazeći vikend. Prema Sladićevoj prognozi, očekuje se da će nadolazeći vikend omogućiti šetnje u prirodi bez kiše, dok će stanovnici Bosne biti zadovoljni slabijim vjetrom. Dok bi povremeni pljuskovi mogli pogoditi Sloveniju, kopnenu Hrvatsku i jadransku obalu, Bosna i Hercegovina vjerojatno neće imati značajnije količine oborina. Unatoč trenutačnom godišnjem dobu, vikend će biti obilježen visokim temperaturama i povremenom kišom, što je neobično za to doba godine.

Što se tiče duljine Miholjskog ljeta u Bosni i Hercegovini, Sladićeva prognoza ostavlja neka pitanja. Međutim, očekuje se da će razdoblje toplijih temperatura trajati još nekoliko dana, oko pet do sedam dana prema procjenama. Nakon isteka tog vremenskog okvira, očekuje se povratak temperatura na tipične sezonske vrijednosti.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here