Nikola Jokić očigledno neguje duboku ljubav prema svom rodnom gradu, Somboru, što se vidi u načinu na koji provodi košarkaške pauze. Često se vraća u mesto gde je odrastao, gde se nalazi porodična kuća, pokazujući time posvećenost svojim najbližima. Jasno je da čuva dragocene uspomene iz detinjstva provedenog u Somboru, gde je uživao u bezbrižnim i srećnim trenucima. Nedavno smo ga mogli videti kako uživa u svom rodnom kraju tokom letnjih meseci.

Nikola Jokić je u ranim godinama živeo na četvrtom spratu obližnje zgrade. Kasnije je njegova porodica preselila u stambeni kompleks sa dva stana, gde i danas žive. Nemanja i Strahinja, Nikoline braća i sestre, takođe čuvaju prelepe uspomene iz svog detinjstva. Sada kao proslavljeni košarkaš, Nikola gradi luksuznu nekretninu na prostranom imanju udaljenom samo kilometar od porodične kuće. Imanje se sastoji od pet prostranih kuća u kojima će biti dovoljno mesta za njegove roditelje, Mikolu i Nataliju, kao i za braću.

Međutim, prvobitni stan porodice u Nikolinom rodnom gradu budi posebne emocije u njemu i ostaje mesto koje često posećuje. Tokom jednog intervjua, komšija Nikole Jokića je podelio da je Nikola mnogo uložio kako u svoj stan, tako i u imovinu svojih roditelja. Čak je otkupio i nekretnine i zemljište koje je ranije pripadalo njegovim roditeljima. Takođe, jedan od prioriteta Nikole Jokića je pružanje značajne pomoći svojoj porodici kad god je to moguće, kako bi se osiguralo njihovo dobrostanje.

Prema rečima komšinice, uprkos ranijim finansijskim izazovima koje je porodica možda imala, sada žive u harmoniji. Iako nema tačnih informacija o njihovim prethodnim okolnostima, jasno je da su se sadašnji uslovi života poboljšali zahvaljujući sportskom uspehu Nikole Jokića, što mu omogućava da vodi brigu o njima. Napomenula je i da je Nikola, zajedno sa svojim vršnjacima iz škole, odrastao u skromnosti, zbog čega je odlučan u želji da pomogne ne samo svojoj porodici, već i drugoj deci koja su u potrebi.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here