Bivša rukometašica Svetlana Ceca Kitić otvorila je pekaru na Novom Beogradu, u kojoj je radila sa ćerkom Marom, a posle samo mesec dana služili su kuvanu hranu Prošireno poslovanje.

– Počela sam ovaj posao jer mi je bilo dosadno. Napustio sam sport, bio je zasićen, rukometom se bavim 45 godina i pauzirao sam tek kad sam dobio djecu. Nisam mogao više da gledam utakmicu. Želim da napravim pauzu. Napravio sam pauzu, koju je produžila korona. Nakon što je moja sportska karijera završena, poželeo sam da radim nešto. Moj kum Radivoje Korać mi je rekao da sa još dva partnera otvara pekaru i pozvao me da postanem četvrti partner. Prihvatam. Radila sam, prodavala peciva, a kruna mi nije pala s glave jer sam ipak bila krunisana kraljica. Sviđa mi se.

Ništa mi nije strano. Puno je posla, ali imam priliku da komuniciram sa ljudima, što volim jer sam oduvek bio timski igrač. Kada smo nas četvorica raskinuli, uz pomoć drugog prijatelja, Gajija, iznajmio sam prostor i otvorio svoju pekaru. Bitan je samo kvalitet. Nikada ne bih ponudio jučerašnji proizvod. Nisam čak ni bila zajedno. Burek je omiljen kod kupaca. Imam stabilnu bazu kupaca. Ne planiram da se obogatim od pekare i ne mogu. U početku je radila sama, od pet ujutro do kasno popodne. Ona je preuzela sve to, rad na kompjuteru, nabavku, miksanje, pečenje… – Sada imam i kuvara Cacu, a u pekari služimo i gotova jela. Čujem kako ljudi govore: “Ne mogu da verujem da me servira Seka Kitich”, a ja ne serviram, ja prodajem pecivo, a ja kažem: “Evo ako sam ja najbolji igrač na terenu.” Ali neću živjeti za prošlost, mislit ću na sutra umjesto da se fokusiram na svoj posao.

– Mara mi pomaže u pekari, 18-godišnja Saška ne živi sa nama i odlučila je da se osamostali. To je naš dogovor u kući. Ko želi može da bude samostalan sa 18 godina i da živi svoj život, a ne na račun majke. Mama je tu da pomogne. Ako odlaziš, moraš se nositi s tim. Ako živite sa svojom majkom, morate se pridržavati pravila jer je život s majkom “all inclusive”. I Nikolaj je vrlo rano otišao od kuće, a Myra je bila najviše vezana za mene. Često joj kažem: “Hajde, Marlou, udaj se, daj mi prazan stan da mama još malo poživi. Ona kaže da sam Alisa u zemlji čuda, ja sam jako retro, previše verujem drugima, neko mora.” pazi na mene, nju. Kada je popodne radila u pekari, a ja sutradan ujutro, ostavljala bi mi poruke: “Volim te, mama” ili “Želim ti prijatan dan”, rekla je za Gloriju.

Ceca je otkrila da ima penziju od 1.500 evra.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here