Tatjana Kamerun, poznata kao Mateyash i kasnije kao Taichi, bila je jedna od najsjajnijih pop zvijezda na domaćoj pop sceni tokom 80-ih godina. Njena popularnost bila je podstaknuta hitovima poput “Let’s Go Crazy Tonight”, “My Baby Is Dangerous” i “You Have Right to Me”. Posebno je ostala zapamćena po svom nastupu za Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije 1990. godine sa pesmom “Let’s Go Crazy”. Na tom događaju, Taichi je zračila harizmom i šarmom koji su je činili nezaboravnom.

Nakon rata u bivšoj Jugoslaviji, Taichi je donela hrabru odluku da napusti muzičku scenu i preseli se u Sjedinjene Države kako bi se posvetila svojim studijama. Godine 2011. trijumfalno se vratila u Hrvatsku sa koncertom pod nazivom “Ludimo od duše”, označivši tako svoj veliki povratak u muzički svet. Ovaj koncert je zahtevao značajna sredstva i organizaciju, a Tajči je bila podržana timom talentovanih stručnjaka.

Međutim, pre povratka muzičkoj sceni, Tajči je doživela tešku ličnu tragediju – smrt svog supruga. Ova nesreća je ostavila dubok trag u njenom životu. Trenutno, Tajči živi u Sjedinjenim Državama sa svoja tri sina i aktivno se posvećuje svojoj muzičkoj karijeri, s posebnim naglaskom na duhovnu dimenziju u svojim nastupima, naročito tokom koncerata u katoličkim crkvama. Takođe, napisala je autobiografiju u kojoj izražava svoju nepokolebljivu odanost Bogu i molitvi. Tajči i njena deca sada nazivaju Cincinnati, Ohio, svojim domom.

Tajči je često opisivana kao “Madonna svog vremena” zbog svoje izuzetne popularnosti i uticaja na muzičku scenu tokom 80-ih godina. Poput Madonne, i Tajči je bila vizionarska izvođačica koja je postavljala trendove i ostavila dubok pečat na svetsku muzičku mapu. Evo nekoliko razloga zašto je ovakav nadimak bio prikladan: Provokativni nastupi: Kao i Madonna, Tajči je često nastupala sa provokativnim i hrabrim scenama koje su izazivale pažnju publike. Njeni muzički spotovi i koncerti bili su vizualno atraktivni i sadržali su elemente koji su bili napredni za to vreme. Samopouzdanje i nezavisnost: Obe umetnice su se isticale svojim samopouzdanjem i nezavisnošću. Tajči je bila poznata po svojoj jasnoj viziji i kontroli nad svojom karijerom, što je odražavalo Madonninu filozofiju da se bori za svoje ciljeve.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here