Muzičko takmičenje Zvezde Granda jedno je od najpoznatijeg takmičenja u regionu , a prikazuje se više od dvije decenije. Tokom godina kroz ovo takmičenje prošlo je mnoštvo kandidata , koji su usješno izgradili svoje muzičke karijere , međutim ima mnogo i onih koji su pali u zaboorav i počei su se baviti nekim drugim profesijama.

 

 

Dragiša Mitić Gile je bio jedan od takmmičara koje je publika obožavala , i javnost je šokirala vijest o njegovom samoubistvu pije tri godine. Pjevač je pronađen obješen u svojoj kući u mjestu Knićanin kod Titela , a pjevač je tu i rođen. Naime komšije su za Dragišu imale samo riječi hvale , i sve ih je šokirala ova vijest.

 

 

Giletovo tijelo je pronađeno u napuštenoj starojkući njegovih roditelja , pronašao ga je rođeni brat. Iza Giileta su ostali dva sina i supruga. Jedan od komšija je rekao , da u selu niko ne može da vjeruje da Gileta više nema , te da svi plaču i tuguu, a u susjednim selima također nije bilo domaćina koji nije poznavao ovog pjevača , i svi su žalili za njim. Gile je pjevao na svim tamošnjim veseljima i slavljima i samo su njega pozivali tako da je on bio zaštitni znak na skoro svim svadbama u tom kraju. Tako je jedan komšija za medije otkrio da se Gile ubio jer je posudio novac od zelenaša na kamatu, te isti nije mogao da vrati, a kako je tada bila pandemija korona virusa , nije mogao nastupati , a ni njegova supruga također nije radila, tako da se o odlučio na samoubistvo.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here