Incident u kojem je žena iz Tajvana postala domaćin neobičnom gostu u svom uhu privukao je veliku pažnju medija i postao senzacija na internetu. Žena srednjih godina, koja ima 64 godine, obratila se medicinskim stručnjacima zbog neobičnih i neugodnih senzacija u svom lijevom uhu. Te senzacije uključivale su zvukove zujanja, čudno kloparanje i čak osjećaj pokreta unutar njenog slušnog kanala.

Tijekom pregleda, liječnici su otkrili iznenađujuću činjenicu – ušao je mali pauk u njen slušni kanal. Pomoću specijalizirane cijevi, pažljivo su izvukli malu životinju, zajedno s njenim vanjskim zaštitnim oklopom, poznatim kao egzoskelet.

Ono što je zanimljivo jest da je ženi ovaj susret s osmopatkastim posjetiteljem izazvao tek blagu znatiželju, s obzirom na vrlo malu veličinu pauka, koji je imao samo 2-3 milimetra dužine. Ova neobična situacija izazvala je interes medicinske zajednice i šire javnosti zbog svoje netipične prirode. Dr. Tengcin Wang, liječnik koji je obavio ovu proceduru, snažno je preporučio svima da budu na oprezu i odmah potraže medicinsku pomoć ako primijete slične simptome.

Stručnjaci upozoravaju da je vanjski slušni kanal izrazito osjetljiv i da prisutnost insekata u uhu može uzrokovati nelagodu i svrbež. Preporučuje se upotreba lidokaina ili etanola za uklanjanje većih insekata, ali isto tako upozoravaju da se ova metoda ne smije primjenjivati ako postoji oštećenje bubnjića, što se može teško utvrditi samostalno. Ovaj incident podsjeća na važnost higijene i opreza, osobito u područjima gdje insekti mogu biti prisutni. Važno je paziti da insekti ne uđu u uho, a ako primijetite bilo kakve neobične simptome, trebate odmah potražiti medicinsku pomoć. Sa uhom se nikada ne treba zezati jako je osjetljivo i opasno.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here