Gordana Armenulić, kćerka čuvene pevačice Silvane Armenulić, ostala je bez svoje majke kada je imala samo 12 godina. Ta tragedija označila je njihovu porodicu i ostavila dubok trag u njihovim srcima. Silvana i Gordana bile su veoma bliske, a Silvana je svoju kćerku često vodila sa sobom na svoje nastupe i putovanja. Gordana Armenulić je, unatoč velikoj gubitku, izgradila svoju karijeru i postala profesorka matematike u jednoj beogradskoj gimnaziji. Ona je i majka dvojice sinova. Unatoč godinama koje su prošle, Gordana nije mogla preboljeti gubitak svoje majke, a mnogi ljudi su dirnuti njenom pričom i hrabrošću kojom je nastavila svoj život.

Nedavno se na Instagram stranici posvećenoj Silvani Armenulić pojavila fotografija na kojoj Silvana nežno mazi svoju ćerku po glavi. Mnogi primjećuju sličnost između njih i komentarišu kako je Gordana nasledila lepotu od svoje majke. Silvana Armenulić je, iako je napustila ovaj svet prije mnogo godina, ostavila neizbrisiv trag u svetu muzike i u srcima svojih najbližih. Njena smrt u saobraćajnoj nesreći ostala je trajna rana za njenu porodicu i obožavaoce, a sećanje na nju i dalje živi kroz njenu muziku i uspomene koje su ostavili oni koji su je poznavali.

Silvana Armenulić bila je jedna od najpoznatijih i najvoljenijih pevačica na prostoru bivše Jugoslavije. Njeno izvanredno vokalno umeće i izražajnost glasa privukli su veliki broj obožavalaca širom Balkana. Poznata po svojim emotivnim i strastvenim izvođenjima pesama, Silvana je ostavila neizbrisiv trag u svetu narodne muzike.

Također, Silvana Armenulić bila je poznata po svojim prijateljstvima sa drugim poznatim pevačima, a posebno se izdvaja njeno prijateljstvo sa legendarnim pjevačem Tomom Zdravkovićem. Silvana i Toma bili su ne samo kolege, već i bliski prijatelji, a njihove pesme i dueti i danas ostaju nezaboravni. Njihova zajednička pesma “Rastao sam pored Dunava” i dalje se često emituje i voli se među ljubiteljima narodne muzike. Silvana Armenulić i Toma Zdravković, svako na svoj način, ostavili su dubok pečat u svetu narodne muzike i i dalje se smatraju ikonama tog žanra. Njihovo prijateljstvo i muzika ostavili su neizbrisiv utisak u muzičkom nasleđu Balkana.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here