Muški tenis je svakako obilježen sa tri imena , a to su Novak Đokovi , Rafael Nadal , i Rodžer Federer. Naime , ovaj trojac je obilježio bijeli sport u posljednje dvije decenije . Kako je poznato Rodžer Federer se prošle godine povukao u penziju , a njegovi fanovi tvrde da niko nije bio tako elegantan igrač poput njega.

 

 

Rodžer ima 20 osvojenihGrend slem titula , za razliku od novaka i Nadala koji imaju po 22 , i još uvijek postoji mogućnost da jedan od njih postavi nove rekorde , a poznato je da Novak posebno voli da obara sve rekorde. Od 1991.godine , pa sve do danas , njih trijica su osvojili ukupno 64 Grend slem titule , a svi ostali imaju ukupan zbir od 63 , što je naprosto nevjerovatno.

 

 

Privatan život Federera je poznat javnosti. Naime ,mnogi znaju da je on puno vezan za svvoju porodicu. U braku je sa suprugom Mirkom i s njom ima četvero djece , a sada uživaju u vremenu koje njih dvoje provode sami , i vrlo često se pojavljuju na raznim javnim događajima . Mirka je unazad nekoliko godina imala problem sa viškom kilograma , a ono što možemo vidjeti danas jeste da je ona uspjela svoju liniju dovesti u red. Iako se Mirka nije mnogo osvrtala na zamjeranje Federovih obožavaoca , jasno je da joj nije bilo baš svejedno što je imala problem sa viškom kilograma , pa je odlučila da smrša. Mirka je svojevremeno bila teniserka , ali je zapostavila svoju karijeru , jer se posvetila svojoj djeci i dsuprugu. Naime, dok je ona kod kuće bila sa blizancima Federer je gradio svoju karijeru , a ona je veoma sretna zbog njega i uvijek mu je bila podrđška.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here