Nenad Jezdić i Sergej Trifunović su priznati glumci u svojoj rodnoj zemlji, a manje poznata činjenica je da su njihove životne priče povezane po tome što imaju samo tromjesečnu razliku u godinama. Obojica su stekli veliku popularnost ulogama u domaćim filmovima i serijama, a također su razvili blisko prijateljstvo tijekom svojih studentskih dana na beogradskoj Akademiji dramskih umjetnosti.

Njihovo zajedničko studentsko iskustvo dogodilo se tijekom izuzetno teških godina 1990-ih, obilježenih ekstremnim izazovima i siromaštvom u zemlji. Unatoč tim teškoćama, njihova upornost i odlučnost omogućili su im da prevladaju prepreke. Sergej Trifunović je u jednom intervjuu za Nedeljnik podijelio anegdotu iz tog vremena koja ilustrira izazove s kojima su se suočavali. Obojica su bila iz različitih gradova, Valjeva i Užica, i nalazili su se u situaciji kada su bili bez novca, gladni i očajni da uhvate posljednji voz kući 1992. godine.

U toj neugodnoj situaciji, morali su improvizirati kako bi se izvukli iz problema. Kondukter je tražio karte od putnika, a Jezdić i Trifunović su se nadali da ih neće provjeriti. Međutim, situacija se zakomplicirala kada su seljaci ušli u njihov kupe noseći svoju robu. Nisu prethodno dogovorili strategiju, pa su morali brzo smisliti plan. Trifunović je predložio da on preda svoju kartu kondukteru, ali je Jezdić tvrdio da ima Trifunovićevu kartu. Rasprava se ubrzo pretvorila u žestoku svađu u kojoj su se međusobno optuživali da nemaju karte. Ostali putnici su morali intervenirati kako bi smirili situaciju. Kako bi izbjegli dodatne probleme, Trifunović je predložio da svi putnici ostanu tiho kako bi se smanjila napetost u kupeu.

Nakon što su seljaci prihvatili ovaj prijedlog, ostatak putovanja je prošao bez incidenata. Kasnije, tijekom razgovora o svojim karijerama, Jezdić i Trifunović su odlučili reći da studiraju pravo, što se smatralo sigurnim odgovorom. Sergeju Trifunoviću je kasnije zabranjen ulazak u Hrvatsku i zemlje Šengena na godinu dana zbog navodnih izjava na Instagramu koje su vlasti protumačile kao klevetu. Također, optužen je za pet prekršaja u Splitu, uključujući i neopravdani prekršaj u javnom komuniciranju nakon incidenata na plaži Kaštelet. Ovo ponašanje kvalificirano je kao uvreda za sprovođenje zakona i kršenje javnog reda i sigurnosti u skladu sa zakonom.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here