U današnjem članku govorit ćemo o jednoj zanimljivoj temi. Naime , današnju pažnju posvetit ćemo smrti . Svesni smo da smrt poprilično mistična stvar , oduvek bil , te će oduvek biti , ali ono što je sigurno jeste da ćemo je svi mo dožiteti kad tad. Postoji i nekolicina javnosti koja je zainteresovana da sazna kako to ustvari izgleda umiranje , dok sa druge strane postoje i oni koji se umiranja iznimno plaše , te se na svakom koraku trude da izbegnu potencijalnu smrt. Međutim , izbjegavali ili ne , do nje će da dođe onda kada je sudbina odredila.

Naime , doktorica Kathryn Mannix je provela određeni deo svog života proučavajući i prateći smrt kao fenomen , te je čak u toku svoje karijer videla na hiljade smrti. Ona je tom priliko istakla da se smrt odvija u pet faza , sve su odvojene , a to sve su joj opisali ljudi koji su doživeli kliničku smrt ,te se vratili posle preležane kome. Prva faza je iznenadna i nagla promjena gdje sva fizička bol jednostavno nestane i javi se neki osjećaj spokoja. U drugoj fazi se desi nekakvo vantjelesno iskustvo gdje osoba ima priliku da napusti tijelo i pogleda sebe, a treća faza koja slijedi je navodno najbolja i pruža najljepše osjećaje osobi.

U četvrtoj fazi se navodno vidi nekakvo svjetlo koje vodi dušu dalje i probija se kroz potpuni mrak, a peta faza se rijetko doživi u kliničkoj smrti i navodno je jako šarolika i svira jako lijepa muzika svuda. Čini se da smrt prema ovim opisima nije toliko negativno iskustvo ko što se misli. Postoje i naučnici koji tvrde da nakon što se doživi smrti , da u tom trenutku vidimo film , koji je sastavljen od naših najljepših uspoemna i momenata ,a koje su nam ostale u mozgu u fazi umiranja. Naime , nikada do sada nije niko dokazao , ali je vrlo moguće da smrt ima iste elemente.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here