Nedavno je u Njemačkoj održano suđenje muškarcu koji je kriv za smrt Šabana Šaulića, legendarnog kralja narodne muzike, poznatog po nadimku “kralj narodne muzike” u regiji. Šaban je zajedno sa svojim klavijaturistom izgubio život u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prije skoro tri godine u Njemačkoj, dok su se vraćali sa jednog od svojih nastupa.U nesreći se sudarilo vozilo u kojem su bili Šaban Šaulić i njegov klavijaturista sa vozilom njemačkog državljanina koji je bio pod uticajem alkohola. Ovaj tragični incident potresao je mnoge obožavaoce širom Balkana. Međutim, razočaranje je uslijedilo kada je vozač koji je skrivio nesreću osuđen na kaznu od samo dvije i po godine zatvora.

Šabanova i Mirsadova porodica osjećala je da je ova kazna nedovoljna za tako teško djelo. Šaban Šaulić ostavio je iza sebe suprugu Gocu i troje djece, Sanelu, Ildu i sina Mihajla. Nedavno je Ilda, koja se trenutno nalazi u Americi, progovorila o odnosima u svojoj porodici.Ilda je istakla da su ona i njena sestra Sanela Adžić međusobna podrška u svim životnim trenucima, kako u teškim, tako i u srećnim momentima. Ilda je otkrila da je zahvalna na svojoj velikoj porodici, ali je također priznala da odnos između nje i Sanele nije uvijek bio idealan, posebno kada su bile mlađe.

Kao starija sestra, Sanela je često bježala od Ilda i nije uvijek bila voljna da je vodi ili se druži s njom, što je rezultiralo čestim svađama. Ipak, Ilda je istakla da je prema svom mlađem bratu Mihajlu, koji je sedam godina mlađi od nje, uvijek bila posebna i često mu ispunjavala želje.Nakon što su prošle pubertet, odnos između sestara postao je blizak, ispunjen razumijevanjem i ljubavlju, posebno kada su obje postale supruge i majke. Sada, njihova podrška i bliskost čine temelj njihovog porodičnog zajedništva, pružajući im snagu da se nose s gubicima i izazovima koji su došli s tragedijom Šabana Šaulića.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here