U Njemačkoj je nedavno iznenadilo mnoge kada se na društvenim mrežama pojavio video koji prikazuje neobičan proizvod – zapakirane ostatke klipa kukuruza koji su dostupni za kupovinu. Na Twitteru se pojavila objava koja kaže: “U Njemačkoj možete kupiti ostatke klipa kukuruza. U raznim dijelovima Srbije, ovaj proizvod je poznat pod različitim nazivima kao što su komiljka, kocanjka ili čutka, a za 15 komada plaćate 8 eura.” Očito je da postoje različiti nazivi za ovu neobičnu stavku širom regija u Srbiji, uključujući šapuriku, komljiku, kočanjku, tulušku i čutku, svaki specifičan za određeno područje.

Ovaj proizvod, poznat i kao oklasak, derivat kukuruza, uglavnom se koristi kao gorivo za grijanje i potpalu, iako je kroz povijest imao različite primjene. Video koji je brzo postao viralan na TikToku prikazuje pakiranje šapurike koje se može kupiti u Njemačkoj po cijeni od 9,99 eura (ili 7,99 eura ako je na akciji). Ovaj neočekivani proizvod izazvao je čuđenje i smijeh mnogih korisnika društvenih mreža, koji su se zapitali kakva je svrha ove stavke.

Neki su predlagali da bi šapurika mogla poslužiti kao odlična potpala ili čak kao zamjena za toaletni papir, dok su drugi izrazili zabavne teorije o njenoj upotrebi. Bilo je i onih koji su našalili kako imaju kamion pun ovih proizvoda u svom selu i nisu ni znali da posjeduju takvo bogatstvo. Sve u svemu, šapurika je postala predmet šale i zabave na društvenim mrežama, dok korisnici iznose različite teorije o tome kako je koristiti u svakodnevnom životu.

Mnoge stvari su ljudima čudne, mnogo toga zavisi od kulture i države, ali također mnoge stvari nisu dostupne koje su negdje, u nekoj državi na svakom koraku. Tako da cijene mogu drastično varirati.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here