Vesna Pešić, poznata političarka iz Srbije, nedavno je izazvala kontroverzu svojom izjavom o Novaku Đokoviću, najvećem tenisaču svih vremena. Nakon Đokovićeve impresivne pobjede na US Openu, Pešić se oglasila na društvenoj mreži Twitter i izrazila svoje nezadovoljstvo. Njezina izjava izazvala je burne reakcije javnosti jer je ranije bila poznata kao velika obožavateljica Đokovića.

Pešić je napisala: “Dosta mi je Đokovića. Osvojio je 24 slem naslova, a na posljednjem mu je jedini protivnik bio Laslo Đere. Nije me briga hoće li dodati još 25 jer imamo novog igrača, Alkaraza, koji stvara valove. Osim toga, on je primitivna osoba koja mumlja uz glazbu.” Ova izjava iznenadila je mnoge jer je Pešić ranije javno podržavala Đokovića. Nakon što je njezina izjava izazvala kontroverze, Pešić je pokušala objasniti svoje komentare.

Na Twitteru je podijelila kako je željela potaknuti razmišljanje svojih pratitelja i izazvati reakciju. Tvrdi da su je najviše kritizirali oni koji nisu ljubitelji tenisa, ali su se osjećali napadnutima zbog svog srpskog identiteta koji povezuju s Novakom. Naglasila je da je dugogodišnja navijačica Đokovića, dok njegovi kritičari često prate druge sportove poput nogometa ili košarke. S druge strane, Boris Becker, bivši tenisač i trener Novaka Đokovića, nedavno je dao intervju za talijanski časopis “Gazeta” u kojem je pohvalio Đokovića. Becker je istaknuo da Đoković ima neograničen potencijal i da je izvanredan zbog svoje želje za uspjehom i kontinuirane gladi za pobjedama. Đoković je nedavno tražio od svog tima da izrade majice s natpisom “Glad, povjerenje, sigurnost”, što jasno pokazuje njegovu predanost cilju.

Becker je također primijetio Đokovićevu sposobnost prilagodbe stila igre situaciji, što ga čini iznimnim igračem. Iako Đoković često analizira svoje slabosti i teži poboljšanju, Becker je također istaknuo njegovu dobrodušnost i angažman u dobrotvornom radu, posebno putem svoje Zaklade koja pomaže djeci u potrebi. Becker i Đoković su bliski prijatelji i imaju iznimno pozitivan odnos, unatoč razlici između Đokovićeve javne i privatne osobnosti.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here