Razumem da se osećate nelagodno zbog situacije s vašom svekrvom koja je došla nepozvana i nameće se u vašem braku. Vaša frustracija je razumljiva, jer je važno da privatnost i granice u vašem braku budu poštovane. Evo nekoliko koraka koje možete razmotriti kako biste se nosili s ovom situacijom:

1. Razgovarajte sa suprugom: Ključ uspešnog braka je komunikacija. Otvoreno razgovarajte sa svojim suprugom o tome kako se osećate i kako vas ponašanje njegove majke utiče na vašu vezu. Naglasite da želite da vaš brak bude prioriteta u vašim životima. 2. Postavite granice: Dogovorite se sa suprugom o tome koje granice želite postaviti u vezi sa posetama i prisustvom njegove majke u vašem domu. To može uključivati ograničenje učestalosti poseta ili unapred dogovorene termine. 3. Razgovarajte s njegovom majkom: Ako se osećate dovoljno hrabro, možete razgovarati s njegovom majkom i iskreno joj reći kako se osećate. Pokušajte biti suosjećajni i respektirajte njene namere, ali isto tako naglasite potrebu za privatnošću i prostorom u vašem braku.

4. Razmislite o bračnom savetovanju: Ako se problemi s vašom svekrvom nastave i počnu ozbiljno uticati na vaš brak, razmislite o odlasku na bračno savetovanje. Stručnjak može pomoći vama i vašem suprugu da bolje razumete svoje uloge i kako prevazići ovu situaciju. Važno je da ostanete mirni i fokusirani na očuvanje vašeg braka. Otvoren dijalog i zajednički dogovori mogu vam pomoći da rešite ovaj problem.

Važno je napomenuti da svekrve ne moraju biti izvor problema u braku, i mnoge svekrve postaju odlične prijateljice i podrška svojim snajama. Ako zaista to žele mogu poboljšati život jedna drugoj, a samim tim i muž to jeste sin će biti sretniji.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here