Na društvenim mrežama svakodnevno nailazimo na objave naših prijatelja i poznanika koji redovno dele razne destinacije koje posećuju. Često se slikaju na raznim morskim destinacijama i dele svoje uživanje s drugima. Živimo u vremenu kada se putovanje gotovo ne računa ako nije dokumentovano na društvenim mrežama.

Najpopularnije destinacije za ljude sa naših prostora i dalje su Crna Gora, Hrvatska i Neum u Bosni i Hercegovini. Međutim, za one s dubljim džepom, Grčka, Turska, Tunis ili egzotičnije destinacije su takođe privlačne opcije. Hrvatska ostaje jedna od glavnih destinacija za odmor na moru, iako je cena često prepreka za mnoge putnike. Gradovi poput Dubrovnika i Istre često su skuplji u poređenju s destinacijama poput Neuma ili Crne Gore.

Uz sve to, želimo da vam predstavimo jednu zanimljivu fotografiju koja je brzo postala popularna na društvenim mrežama. Fotografija dolazi iz Hrvatske i objavljena je na stranici “Dnevna doza prosječnog Dalmatinca”. Na ovoj fotografiji možete videti turistu koji nosi papuče sa neobičnim detaljima. Pogledajte sami… Nelagodno i često neobično ponašanje turista nije samo specifično za određene destinacije, već se može primetiti širom sveta. Turistička mesta često privlače različite ljude sa različitim navikama i običajima, što može dovesti do čudnih i smešnih situacija.

Na primer, na plažama širom sveta možete videti turiste kako se sunčaju u vrlo neobičnim položajima ili sa velikim količinama zaštitne opreme, uključujući šešire, naočare i kreme za sunčanje. Takođe, neki turisti imaju tendenciju da se oblače u veoma nepraktičnu odeću za određene aktivnosti, kao što su planinarenje ili vožnja biciklom. Na restoranima i kafićima, turisti se često suočavaju s lokalnom kuhinjom i običajima koji se razlikuju od njihovih. To može dovesti do smešnih situacija kada turisti ne znaju kako koristiti pribor za jelo ili kako naručiti jelo na jeziku zemlje u kojoj se nalaze. Takođe, često možete videti turiste kako se ponašaju kao da su na odmoru od svih svojih uobičajenih obaveza i pravila, što može biti čudno za lokalno stanovništvo. To uključuje bučno ponašanje, nepristojno oblačenje ili ignorisanje lokalnih običaja i pravila.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here