Prema vještaku psihijatra Bogdana Stojakovića, Milorad Dodik boluje od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP), što rezultira epizodama komatoznog stanja i nesuvislim govorom. Osim toga, njegova duševna bol se pogoršava zabrinutošću za obitelj, s obzirom na to da su mu majka i brat razboljeli nakon izjave Bosića. Strah za svoje najmilije, nesanica i povišena napetost muče Dodika. On smatra da su bolesti njegove obitelji izravna posljedica napada pojedinaca iz oporbe na njega. Stojakovićev psihijatrijski nalaz, u kojem su navedeni svi Dodikovi problemi nakon Bosićeve izjave kojom ga optužuje za milijunsku krađu novca, korišten je na sudu tijekom Dodikove tužbe protiv Bosića za klevetu.

Tijekom ispitivanja Milenka Simikića, Bosićevog odvjetnika, vještak je potvrdio da je Dodiku dijagnosticiran posttraumatski stresni poremećaj (PTSP), što je vrsta anksioznosti koja proizlazi iz proživljenih stresnih i traumatičnih događaja, poput rizika od smrti, teških tjelesnih ozljeda ili prijetnji fizičkoj sigurnosti.

Ovo stanje, koje je dijagnosticirano nakon Bosićeve izjave, obično se povezuje s građanskim sukobima, ratom, elementarnim nepogodama, poplavama, potresima, požarima, mobingom, obiteljskim nasiljem, zatvaranjem, silovanjem, terorizmom i drugim traumatičnim događajima. Na zahtjev Bosićevog advokata, Stojaković je na glavnom pretresu 22. prosinca pojasnio, kako je zabilježeno na BN TV-u, kako je Dodik, koji je tužitelj, završio u logoru te da nema nereda u obliku kako je navedeno u psihijatrijskom nalazu.

Tijekom razgovora o različitim temama, Dodik je povremeno pokazivao pričljivost, tj. logoreju, izražavajući svoje stavove u opširnijem obliku. Stojaković, koji je prisustvovao tom razgovoru, potvrdio je da je Dodiku posebno teško palo zbog situacije s njegovom obitelji. Dodik je u odvojenom razgovoru s Stojakovićem izrazio svoj strah i stres te teškoće sa spavanjem zbog zabrinutosti za sigurnost svoje obitelji. Nadalje, majka i brat Milorada Dodika su oboljeli, a on smatra da je to izravna posljedica napada pojedinih oporbenika na njega. Stojaković je odgovarao na pitanja Bosićevog odvjetnika u vezi s ovim događajima.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here