Nakon stravičnog incidenta u OŠ “Vladislav Ribnikar”, u kojem je nastavnica Tatjana Stevanović teško povređena dok je obavljala svoj redovan posao, kolege, bivši i sadašnji učenici ove hrabre žene su pokrenuli inicijativu kako bi joj obezbedili nacionalnu penziju. Incident se dogodio 3. maja 2023. godine, kada je učenik pucao na Tatjanu tokom održavanja časa. Nakon više od šest meseci, Tatjana se i dalje oporavlja u bolnici, a vikendom ima priliku otići kući. Njeno stanje zahteva operaciju kuka i ugradnju veštačkog kuka, a kako navodi izvor, nastavnica se suočava s teškom situacijom, a prognoze za njeno potpuno oporavak trenutno nisu poznate.

Prijatelji, porodica i kolege pružaju Tatjani snažnu podršku tokom ovog teškog perioda. Njene ruke i karlica su ozbiljno povređene, te se trenutno nalazi na terapijama. Bliska prijateljica Tatjane ističe da se borba nastavlja, ali da niko ne može precizirati koliko će trajati niti kakav će biti konačan ishod. Tatjana je postala žrtva u strašnom masakru na Vračaru, u kojem je deset ljudi izgubilo život. Ona je jedna od šestoro povređenih i srećom preživelih. Njena hrabrost i odlučnost zaslužuju priznanje, a inicijativa za nacionalnu penziju odražava želju zajednice da se oda počast ovoj izuzetno hrabroj nastavnici.

Ovaj tragični incident predstavlja ne samo fizičku, već i emocionalnu traumu za Tatjanu Stevanović, koja se suočava s dugotrajnim izazovima i posledicama ovog nemilog događaja. Njeno ozbiljno povređeno fizičko stanje, uz potrebu za nizom operacija, predstavlja samo jedan deo izazova s kojima se ona trenutno suočava. Pored fizičkih posledica, neizvesnost i bol koji prate proces oporavka dodatno opterećuju ovu hrabru nastavnicu.

Emocionalna trauma koju je doživela tokom masakra u školi ostavlja dugoročne tragove na psihičko zdravlje Tatjane Stevanović. Trauma ove prirode može imati dubok i dugotrajan uticaj na život pojedinca, izazivajući simptome poput anksioznosti, depresije, noćnih mora i poteškoća u svakodnevnim aktivnostima. Ova situacija takođe ima dubok uticaj na zajednicu škole “Vladislav Ribnikar” i šire, jer svi učitelji, roditelji i učenici prolaze kroz težak period suočavanja s posledicama tragedije. Solidarnost i podrška postaju ključni kako bi se olakšao proces oporavka za sve uključene.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here