Tatjana Matejaš Kameron, poznata kao Tajči, nedavno je gostovala u podcastu “Skip or Beep” gdje je otvorila svoje srce i podijelila neka duboko lična iskustva. Taj intervju vodila je Tatjana Jurić, a Tajči je ispričala o svom životnom putovanju, uključujući i teške trenutke s kojima se suočavala.

Tajči je priznala da je odlučila napustiti vrhunac svoje slave i preseliti se u Ameriku u potpunoj anonimnosti. Ovo je bio hrabar korak koji je donijela zbog vlastitih razloga, a tokom podcasta podijelila je svoje osjećaje i razloge za ovu odluku. Jedna od najdubljih tema kojima se dotakla bila je njeno iskustvo seksualnog zlostavljanja tijekom tinejdžerskih godina. Tajči je otvoreno govorila o traumi koju je pretrpjela i koliko je vremena trebalo da se izbori s tim iskustvom i povrati ljubav prema sebi i samopouzdanje.

Tajči je također priznala da nikada nije oprostila svom nasilniku ili silovatelju. Govoreći o svojoj odluci da to nikome nije rekla, istaknula je da su je okolnosti tog vremena uslovile da šuti i da se suočava sa svojim bolom samostalno. Njenom majkom nije željela reći istinu kako je ne bi dodatno povrijedila i opteretila, iako je baka znala za incident, ali i ona je odlučila šutjeti.

Tajči je istaknula važnost razgovora o traumama i zlostavljanju te kako se kao majka trudi oblikovati budućnost i promovirati iscjeljenje u društvu. Kroz svoj rad, osobito s ženama koje su pretrpjele teške oblike zlostavljanja, nastoji stvoriti svijest o važnosti rješavanja ovih problema. Iako možda nije moguće direktno suočiti se s počiniteljem iz prošlosti, Tajči vjeruje da se može raditi na sprečavanju budućih incidenata slične prirode. Uz sve ovo, Tajči je otkrila da je pronašla utjehu u duhovnim pjesmama i pisanju. Također je najavila izlazak svoje knjige pod nazivom “Unbroken”, koja će uskoro biti dostupna javnosti.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here