Najbolji teniser na svijetu Novak Đoković jučer je odigrao meč prtiv mađara Martona Fučoviča i tom prilikom ga savladao , te tako dobio priliku da ponovo ostavi poruku na ameri. Snažna poruka “Kosovo je srce Srbije . Stop nasilju” izazvala je veliku buru u svjetskoj javnosti , i svi su sa nestrpljenjem čekali da vide šta će srbin poručiti u drugoj rundi trijumfa.

 

 

Taj ključi momenat su svi željno iščekivali te pitali se šta će Novak sada napisati , koji je zbog svog hrabrog gesta postao glavna tema u medijima , kao i u svjetskoj javnosti. Međutim , na veliko iznenađenje mnogih , novak je odlučio da ne ostavlja nikakve poruke na kamer , već se najbolji teniser samo potpisao uz smiješak.

Nakon meča , vrlo očekivano , konferencija za medije nije mogla da prođe bez medijskih provokacija , ali Novakovo dugogodišnje iskustvo naučilo ga je da bude spreman na to . Ponovo je jasno dao do znanja svima da on uvijek stoji iza svojih riječi.

 

 

“To što sam izrazio uopšte mi ne pričinjava nikakav problem. Da treba to da ponovim , mogao bih odmah , bez ikakvoih problema, ali imate sve moje citate o toj tmi , ako vas dalje interesuje šta sam želio da kažem . Naravno , da sam svjestan da se to možda nebi dopalo mnogima , ali to su moje riječi i ja stojim iza njih , i to je sve . Grend Slem bez drame , jednostavno nisam navikao na to , to me na neki način i motiviše.”- Cinično je odgovorio Novak. Njegova izjava je naišla na brojne osude ali to je Novak i očekivao .

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here