Na regionalnoj estradnoj sceni postoji veliki broj pjevača i pjevačica koji su ostvarili značajne karijere i stekli veliko bogatstvo, živeći u luksuzu. Iako se malo govori o njihovom obrazovanju, činjenica je da je mnogo njih napustilo školovanje kako bi se posvetili glazbi, a njihovi počeci često su bili vezani za nastupe u kafanama ili na splavovima. Međutim, postoji i nekoliko izvođača koji su uspjeli završiti fakultetsko obrazovanje.

Jelena Karleuša je završila srednju školu vanredno, dok je njena kolegica Aleksandra Prijović, poznata kao Prija, završila samo osnovnu školu. Prija je izjavila da je bila odličan učenik i završila je tri razreda srednje škole, ali nikada nije dovršila četvrti razred zbog usmjerenosti na karijeru.

U to vrijeme često je putovala u Beograd radi snimanja emisije Zvezde Granda i zapostavila školu, ali izjavila je da ima namjeru jednog dana je završiti. Nije samo ona od poznatih osoba koja ima samo osnovno obrazovanje; tu su i Zorica Marković, Era Ojdanić, Ljuba Aličić, Zlata Petrović, Edita Aradinović, Dara Bubamara i Vesna Zmijanac.

Drugi izvođači su uspjeli završiti srednju školu, ali je teško zamisliti ih kako se bave profesijama za koje su se školovali. Na primjer, Indira Radić je medicinska sestra, Seka Aleksić je frizerka, Dragana Mirković i Mira Škorić su završile trgovačku školu, a Halid Muslimović je metalostrugar. Neda Ukraden ima dvije fakultetske diplome, a DJ Krmak, čije je pravo ime Goran Žižak, je čak završio tri fakulteta: Filozofski, Pravoslavni bogoslovski i Pravni. Najobrazovaniji glazbenik u regiji je Zdravko Čolić, koji je diplomirani ekonomista, dok je Suzana Mančić završila Pravni fakultet.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here