U Jugoslaviji su mješoviti brakovi bili česta pojava, ali nakon njenog raspada mnogo se toga promijenilo, a malo ljudi danas sklapa brak sa osobom koja je druge vjeroispovijesti ili nacionalnosti. Međutim, ljubav ne poznaje granice i često prevazilazi predrasude, čak i kada roditelji i okolina nisu zadovoljni izborom partnera. Parovi koji su u takvim mješovitim vezama često prolaze kroz mnoga iskušenja koja mogu ili osnažiti njihovu ljubav ili je uništiti.

Jedan takav par čine srpska manekenka Alisa i albanski fudbaler Berat, koji su se upoznali u Švicarskoj, gdje su oboje rođeni. U to vrijeme, Berat je igrao za FC Zürich, dok je Alisa studirala ekonomiju i važila za jednu od najljepših manekenki. Njihova ljubav dugo je bila tajna, jer su se bojali da bi loši odnosi između njihovih dvije nacije mogli utjecati na njihovu vezu. Međutim, prije osam godina, kada je reprezentacija Srbije igrala u Albaniji, javnost je saznala za njihovu vezu, i mediji su počeli pisati o njima.

Danas par ima sina Arona, koji je simbol njihove ljubavi koja je prebrodila mnoge prepreke, uspone i padove. U medijima se pisalo da je Alisa svojeg izabranika napustila 2016. godine, što je Berat teško podnio i bio slomljen od bola. Navodno je razlog raskida bila snažna pritisak koji je Alisa osjećala od svoje porodice zbog veze sa Albancem. Međutim, nisu dugo bili razdvojeni i ubrzo su se pomirili, vjerili i dobili sina. Trenutno, Berat je angažovan u fudbalskom klubu Atlanta, dok porodica živi na relaciji Srbija-Italija.

Ovakvih brakova ima svugdje, naravno da je nekada teško porodici prihvatiti to ali prava ljubav uvijek pobjeđuje.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here