Bivša Jugoslavija je zaista imala bogatu muzičku scenu koja je iznjedrila mnoge talentirane pjevače i bendove. Međutim, jedan od najvećih i najpopularnijih bendova tog vremena bio je Bijelo dugme, čiji je frontmen bio Goran Bregović. Danas je Goran svjetski poznat muzičar i skladatelj.

Goran je rođen u Sarajevu i tamo je proveo veći dio svog života sve do početka devedesetih godina. Tada se sa svojom porodicom preselio u Pariz, gdje i danas žive. Goran je u braku sa suprugom Dženanom Sudžukom već više od četiri decenije, i zajedno imaju tri kćerke koje su već odrasle žene. Svaka od kćerki je izabrala svoj vlastiti put u životu.

Dok Goran nastupa sa svojim sastavom pod nazivom “Orkestar za sahrane i svadbe” na prestižnim koncertnim dvoranama širom svijeta, Dženana se rijetko pojavljuje u javnosti, te malo ljudi zna kako ona danas izgleda. U svojoj mladosti, Dženana je bila jedna od najljepših žena u Sarajevu i uspješno se bavila modelingom. Danas ona uživa u društvu svojih kćerki, što možemo vidjeti iz njihovih objava na društvenim mrežama.

Na primjer, Una je nedavno podijelila fotografije sa majkom dok su šetale ulicama Berlina, a posjetile su i muzej koji je prikazivao život u prošlosti. Dženana je komentirala kako je to bilo slično i u Jugoslaviji, te da se takva atmosfera može pronaći i danas u mnogim domovima. Una je dodala da njihova porodica posjeduje čak i bolji Trabant automobil koji bi mogli prodati muzeju, ako je toliko zanimljiv. Očigledno je da je Una naslijedila majčinu ljepotu, a i sama Dženana izgleda izvrsno, unatoč tome što je već u sedmoj deceniji života. Dok su se Dženana i Una zadržale u prodavnici nakita, kasnije su otišle na ručak u jedan poznati restoran, uživajući u vremenu koje provode zajedno. Ova obitelj održava snažne veze i pruža podršku jedna drugoj, unatoč njihovim individualnim životnim putevima.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here