Prema riječima guvernera Amazonasa, tragična avionska nesreća u sjevernoj regiji Brazila dovela je do razornog gubitka 14 dragocjenih života. Ovaj srceparajući incident odigrao se u Barcelosu, lokaciji udaljenoj otprilike 400 kilometara od glavnog grada Manausa. Ovakve strašne nesreće se rijetko dešavaju ali posljedice znaju biti znatno velike kada se dese.

Zlosretni avion, poznat kao “Embraer Bandeirante”, prevozio je ukupno 12 putnika i dva posvećena člana posade, svi brazilski turisti koji su krenuli na ekspediciju rekreativnog ribolova. Nesreća se dogodila u subotu usred obilnih kiša. Preliminarna istraga ukazuje na pogrešno slijetanje pilota kao mogući uzrok, što je navelo Centar za istraživanje i prevenciju nesreća da pokrene detaljnu istragu.

Međutim, precizni uzroci ove srceparajuće nesreće ostaju obavijeni misterijom, ostavljajući istražitelje u potrazi za odgovorima. Guverner Wilson Lima izrazio je uvjerenje da su obilne padavine u regionu odigrale značajnu ulogu u ovom razornom incidentu. Trenutno je u tijeku istraga o nesreći od strane Centra za istraživanje i prevenciju udesa.

Nesreća UA Flight 232 u Iowi 1989. godine ostala je upamćena kao jedan od najnepredviđenijih incidenata svoje prirode. Zanimljivo je da se tim odgovoran za spašavanje preživjelih nije nadao da će itko preživjeti od 285 putnika i 11 članova posade na brodu. Tehnički kvar primorao je avion DC 10 na prisilno slijetanje s velikom brzinom na pistu, što je rezultiralo trenutnim požarom i raspadanjem aviona pri udaru. Iako je gubitak 111 života bio tragičan, čudo je što je ukupno 185 osoba bilo u stanju preživjeti ovu nevjerojatno mučnu iskušenje. Ipak treba imati vjeru u kakvom god se stanju nalazili to upravo dokazuje ova situacija, čuda se ipak dešavaju.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here