Kada promatramo fotografije Marije Kalas, odmah primjećujemo njezinu prirodnu ljepotu koja nije uljepšana. Visoka, tamnoputa s velikim očima i širokim osmijehom, ona je privlačna na svoj način. No, iza te vanjske ljepote krije se teško djetinjstvo obilježeno majčinim kritikama zbog težine. Njezina veza s Onassisom dodatno je pogoršala situaciju. Danas je pamtimo kao “uzvišenu figuru čije je srce slomljeno”.

Marija je rođena u New Yorku 1923. godine u grčkoj obitelji. Njezini roditelji, Georgije i Litsa, imali su nesretan brak i već su imali jednu kćer, Džeki. Marija se osjećala neželjeno od samog početka. Majka je favorizirala Džeki zbog njezine vitke i privlačne pojave, dok je Mariju zanemarivala. No, kad je otkriven njezin glazbeni talent, majka je promijenila stav prema njoj.

 

Marija je izrazila svoju ogorčenost prema majci i rekla da joj je ona oduzela djetinjstvo. Tijekom svoje prve večeri u Italiji, upoznala je Giovannija Battistu Meneginija, koji je prepoznao njezin talent i pružio joj financijsku podršku. Nakon dvije godine, tajno su se vjenčali. Iako je Menegini bio znatno stariji od Marije, njihova veza je trajala.

Marija je bila hrabra i arogantna u svojim intervjuima te je javno kritizirala majku i uspoređivala svoj glas s pjenušavim šampanjcem. Ključna prekretnica u njezinom životu bila je susret s Aristotelom Onassisom, bogatim grčkim tajkunom, koji je bio u braku s Jackie Kennedy. Iako su bili u vezi, Marija nije pronašla sreću. Onassis ju je ostavio zbog Jackie Kennedy, a kasnije su se pomirili, ali Marija je prošla kroz mnoge emocionalne patnje tijekom te veze. Traume svakako ostaju ali vrijeme liječi.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here