Ženski tenis u Srbiji ima mnogo talenata , počevši od Monike Seleš , čiju je blistavu karijeru prekinuo ubod noža u leđa od velikog fana Štefi Grafa , kojoj je Monika bila velika konkurencija , pa sve do Ane Ivanović i Jelene Dokić , koje su jedno izvjesno vrijee bile na samom vrhu svjetskog tenisa.

 

 

Kada je riječ o Ani , ona se povukla nakon udaje , dok je Jelena kojoj su predviđali blistavu karijeru doživjela veliki broj tragičnih događaja , koji su je prije nekoliko godina čak doveli i na rub samoubistva . Ona je također u svoje vrijeme bila smatrana i jednom od najljepših teniserki , a onda je sve krenulo nizbrdo , i Jelena je ispala sa liste a razlog su bili sukobi koje je imala sa svojim ocem Demiro Dokićem , koji je bio također i njen trener.

 

 

Jelena se tada uveliko borila sa depresijom i psihičkim problemima što se veoma odrazilo i na njen izgled , te je teniserka dobila drastičan višak kilograma . Poslije je u jednom interviju izjavila kako se borila sa mnogim stvarima , sa depesijom i kilažom i nije uopšte igrala tenis, ali nije gubila vjeru . Jelena je o svemu što je prošla napisala i knjigu a istakla e da nije lako otarasit se posljedica maltretiranja , a kod nje se sve odrazilo i na rad štitne žlijezde , zbog čega je dobila čak 60 kilograma. Pored svega što joj se dešavalo , Jelena je prije dvije godine prošla i razvod sa svojim suprugom Tinom Bikićem , teniserom s kojim je bila skoro 20 godina , i to je na nju također negativno uticalo i ona se opet udebljala. Sada je krenula sa vježbanjem i teretanom , i čini se da je ipak našla snage da nastavi dalje.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here