Saša Popović je postao jedan od najpoznatijih biznismena u bivšoj Jugoslaviji prije dvadeset godina, kada je pronašao mirno utočište uz svoju suprugu Suzanu Jovanović. Njeno prisustvo donijelo mu je neizmernu radost i revolucionisalo njegov život. Osjećaj topline i ljubavi prema Suzaninom sinu iz prethodnog partnerstva te prema njihovoj zajedničkoj kćerki Aleksandri učinili su ga brižnim očuhom i voljenim članom porodice.

Unatoč njihovoj slavnoj lozi, njihova djeca su se odlučila za nekonvencionalne puteve, zazirući od javnog svjetla i težeći financijskoj neovisnosti. No, Saša nije uspio samo u privatnom životu, već je postigao izvanredan uspjeh i u poslovnom svijetu, preuzimajući ulogu direktora u nedavno osnovanoj kompaniji. Ipak, put do te pozicije nije bio lak, te je otvoreno govorio o preprekama s kojima se suočio.

Saša se prisjetio svog odrastanja u prosperitetnom domaćinstvu, gdje je njegov otac bio svećenik. Unatoč povoljnim okolnostima, donio je nesretnu odluku da uloži svoju ušteđevinu u banku Dafine Milanović, što je rezultiralo gubitkom cijelog kapitala. Unatoč tom neuspjehu, on tvrdi da mu je najteže suđenje bilo kada je izgubio svog oca u tragičnoj saobraćajnoj nesreći 1978. godine. Ta tragedija duboko je utjecala na njega i ostavila neizbrisiv trag u njegovom životu.

Usprkos tim teškoćama, Saša nije odustao. Nekoliko godina kasnije, zajedno s Brenom i Bobom Živojinovićem, osnovao je “Grand produkciju”, što se ispostavilo kao prekretnica u njegovoj karijeri. Danas, Saša Popović je jedna od najuspješnijih ličnosti u Srbiji, a njegova poslovna ostvarenja i izuzetan uspjeh u zabavnoj industriji čine ga ikonom koja je ostavila neizbrisiv trag u svijetu zabave.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here