U nastavku dnaašnjeg članka dotaći ćemo se malo opuštenije teme nego smo inače navikli , a radi se o duhovitim scenama na grobiljima , a koje su se u proteklih nekoliko godina desile na području Srbije. Naime , čin sahrane je sam po sebi jako emotivan , težak , ali i intiman po svakom pitanju , ali se ipak dese neke nepredviđene situacije , a koje često budu jako smešne.

Dakle , imali smo u više navrata i slučaje kada pogrebno društvo zameni kovlčeg sa pre minulim osobama , pa jedna ode na drugi kraj zemlje , a druga na drugi . Onda , šta reći za ljude koji dođuu na sred sahrane i traže pare koje je pokojnik ostao dužan , a pri tome svakako mislimo na zelenaše. Naime , imamo i priču kada ljudi koji kopaju grobove nisu iskopali dovoljno duboku , pa je se moralo čekati još pola sata da se rupa proširi.

Tako ćemo se mi danas dotaći jedne duhovite situacije ,a kada je na sahranu došao advokat , koji je krenuo da čita šta pokojnica ostavlja naslednicima . Reč je o sahrani izvesne Slavke , a advokat je pred ožalošćenim čitao sledeće: ”Sestriću Dušanu ostavljam zamrzivač od 30 litara i tepih iz moje sobe… Sestriću Draganu ostavljam krevet, jorgan… – posle čega se grobljem prolomila salva smeha ne samo ožalošćenih, nego i samog advokata koji je čitao Slavkine želje. Inače, cela sahrana se desila u Šumadiji, sada već davne 2015 godine, a na društvenoj mreži Tviter, pobrala je jako veliki broj komentara i lajkova.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here