Stefan i Viktor Živojinović, sinovi Lepe Brene i Bobe Živojinovića, kriju zanimljivu tajnu u svojim imenima, koja nije baš široko poznata u domaćoj javnosti. Naime, ovi dvojica slavni potomci ne idu samo pod svojim osnovnim imenima, već takođe nose i srednja imena, što je običaj među američkim državljanima, budući da su obojica rođeni u Sjedinjenim Američkim Državama.

Stefan, po svojim službenim dokumentima, odgovara na ime Stefan Emerald, dok je Viktor na papirima upisan kao Viktor Ernest. Iako su njihova srednja imena prilično neobična za domaću sredinu, Stefan nije baš oduševljen sa svojim srednjim imenom, Emerald. On je otvoreno priznao da ne preferira da ga zovu po tom imenu i često su mu se njegovi najbliži prijatelji šalili na njegov račun, koristeći izraz “Esmeralda” u šalama. Stefan je čak izrazio svoje nezadovoljstvo majci Breni zbog izbora tog imena.

Viktor, s druge strane, nije imao iste nivoe nezadovoljstva sa svojim srednjim imenom i smatra ga svojim podjednako važnim imenom kao i osnovnim. Stefan se tokom vremena izmirio sa svojim srednjim imenom, razmišljajući o njegovoj povezanosti sa prelepom tirkiznom bojom, koja je odredila značenje ovog neobičnog imena.

Osim Stefana i Viktora, ni Filip, sin Bube Živojinovića iz prethodnog braka sa Zoricom Nakić, ne ide bez srednjeg imena. Filip nosi puno ime Filip Branislav, a Stefan se našalio da mu je puno ime “lako” u poređenju s vlastitim iskustvom sa srednjim imenom. Bilo kako bilo, čovjek se mora prilagođavati sredini tako da su oni morali imati neko ime u skladu sa okolinom, to jeste neko prepoznatljivo i lako izgovorljivo ime u Americi.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here