Majstor Kidi iz Beograda postao je poznat i naizgled kontroverzan auto-otpada zbog svog neuobičajenog načina ophođenja prema mušterijama. Iako se mnoge negativne recenzije pojavljuju na internetu, njegova poslovna reputacija i dalje raste. Njegova nekonvencionalna komunikacija s klijentima i humor privlače pažnju, iako je u mnogim slučajevima izuzetno oštar u odgovorima. Ovaj paradoks između negativnih recenzija i rastućeg uspeha sugerira da svet postaje sve otvoreniji za autentičnost i originalnost, čak i kad su u pitanju poslovni odnosi.

Kidi je svojim karakterističnim odgovorima na recenzije stekao popularnost na društvenim mrežama, a njegove postupke mnogi vide kao duhovite i šarmantne. Dok tradicionalni pristupi poslovnom svetu podrazumevaju diplomatski odnos i slatkorečivost, Kidijev iskren i “direktan” pristup privlači pažnju i stvara lojalne klijente. Ovaj primer sugeriše da nekonvencionalni pristupi i originalnost mogu privući pažnju i privrženost klijenata, čak i ako su suprotni konvencionalnim poslovnim normama. Kidijeva priča takođe podseća da se autentičnost, bilo da je to u obliku humora ili nekonvencionalnog stila, može ceniti u poslovnom svetu i biti ključ za uspeh.

Rad s ljudima može biti izazovan, ali u mnogim poslovima, uključujući i prodaju na auto-otpadi, pravilo da je “klijent uvijek u pravu” ima dugu istoriju. Ovo pravilo proizilazi iz želje da se zadovolje potrebe i očekivanja klijenata, što može biti ključno za očuvanje i rast posla. Princip da je “klijent uvijek u pravu” potiče od Marta Fowlera, britanskog poslovnog čoveka, i prvi put je zvanično formulisan početkom 20. veka.

Ova filozofija postavljena je davno i zaista ima smisla kada pričamo o poslu. Od mušterija zavisi koliko će određeni posao rasti zato kompanije ili obrti moraju fino i strpljivo da se ophode prema njima, čak i kad nisu u pravu.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here