Ana Nikolić, istaknuta srpska pop-folk pjevačica, rođena je 1978. godine u Paraćinu. Ona je postala izuzetno popularna u glazbenoj industriji. Ana dolazi iz obitelji koju čine majka Milijana, brat Marko i pokojni otac Dušan (1955. – 1998.). Svoje formativne godine provela je u Paraćinu, gdje je završila jezičku gimnaziju. Nakon toga, preselila se u Beograd i upisala studij dizajna na Višoj politehničkoj školi.

Anin glazbeni put započeo je 1990. godine kada je počela nastupati na beogradskim splavovima. Godine 1998. debitirala je na televiziji u emisiji “3K DUR” izvodeći pjesmu Marine Perazić “Kolačići”, čime je osvojila publiku. Tokom Beovizije 2003. godine, Ana se predstavila publici s pjesmom “Januar” koja je brzo postala popularna. Njen nastup je nagrađen kao najbolji debi. Nakon toga, Ana je snimila svoj istoimeni album na kojem su se nalazile i druge zapažene pjesme poput “Hoću te gledati”, “Vatra”, “Ptica skitnica” i “Atina”. Tijekom tog procesa, Ana je surađivala s renomiranim kantautorima poput Marine Tucaković i Aleksandra Milića.

Godine 2004. Ana je postigla veliki uspjeh i osvojila prestižnu nagradu Oskar za izniman doprinos kao pop pjevačica. Također je dobila priznanja za pop pjevačicu godine, hit godine i izniman album godine. Nakon izvanrednih uspjeha, Ana je odlučila napraviti pauzu, ali se trijumfalno vratila na Beoviziju 2006. godine osvojivši publiku izvedbom pjesme “Romale romali” i zauzevši četvrto mjesto. Godine 2007. objavljen je Anin drugi album pod nazivom “Djevojka od čokolade” u izdanju City Recordsa i Miligram Musica.

Osim već spomenute pjesme, na albumu su se našle još nekoliko zapaženih pjesama poput “Plakat ćeš za mnom oboje”, “Klovn” i “Ipak se okreće”. Ana je započela svoju prvu turneju nazvanu “Čokolada”. Danas Ana živi mnogo drugačijim životom i ljudi se pitaju šta se zapravo sa nje dogodilo.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here