Filiz Ahmet, turska glumica rođena u Makedoniji, stekla je popularnost ulogom Nigar Kalfe u poznatoj seriji “Sulejman Veličanstveni”. Kada je prihvatila tu ulogu, nije ni mogla da sanja da će ona potpuno promeniti njen život, vodeći je iz rodnog Skoplja do Istanbula. Ona potiče iz umetničke porodice, njen deda je poznati glumac Luftija Sejfulah, dok je njena majka Fejhan bila šminkerka u pozorištu. Iako je prvobitno želela da se posveti pozorišnoj karijeri, nakon uloge u turskoj seriji “Zbogom Rumelijo”, potpuno se okrenula televiziji. Ahmet priznaje da je imala predrasude prema glumi pred kamerama, s obzirom da je odrasla u pozorišnom okruženju, ali se brzo prilagodila.

 

 

Na audiciji je osvojila ulogu Nigar Kalfe, a nakon uspešnog prolaska preselila se iz rodne Skoplje u Istanbul, gde sada živi u kvartu Bešiktaš. Uloga Nigar Kalfe obogatila ju je novim iskustvima, s obzirom na to da snimaju svakodnevno po petnaest sati, šest dana u nedelji. Iako je to izazovno, ona smatra da je utešno jer se bavi poslom koji voli. Kao umetnica, Filiz Ahmet uvek pronalazi suštinu i zna kako da izdrži napore, jer ima jasan cilj. Na setu vlada odlična atmosfera, svi se međusobno druže i pomažu, posebno partneri u dijalozima. Za nju scena nije završena dok ne pruži pravu energiju koju traži priča, a pre snimanja se temeljno dogovaraju kako najbolje odigrati svoje uloge, kako je izjavila u jednom intervjuu za Gloriju.

 

 

“Da, prepoznaju me na ulicama grada, ali retko se pojavljujem u javnosti jer sam gotovo stalno na setu. Međutim, kada se pojavi, nije mi problem. Uživam u tome što me publika voli, što znači da dobro obavljam svoj posao. Bez obzira na to koliko sam možda neraspoložena, uvek se rado fotografišem sa svojim obožavaocima.” Iako joj pozorište nedostaje, posvećena je radu na serijama i drastično je promenila svoj izgled, skratila kosu u popularni bob, izgledajući neodoljivo i izuzetno mladoliko.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here