Ana Bekuta je jedna od najpoznatijih pjevačica na Balkanu s izvanrednom glazbenom karijerom iza sebe. Ona već nekoliko godina sudjeluje kao članica žirija u popularnom glazbenom natjecanju “Zvezde Granda”. No, postoji zanimljiva činjenica koja se odnosi na njezino ime. Njezino pravo ime nije Ana Bekuta, već Nada Polić. Pseudonim Ana Bekuta dodijelio joj je kompozitor Predrag Vuković Vukas, koji je radio na njenom prvom albumu. Ana je otkrila kako je došlo do tog imena i što ono znači.

“Bekuta je sinonim za jedan nož, a Ana je prelepo ime. Čovek sa kojim sam radila prvi album rekao je da je moje ime Nada dosadno, u to vreme ih je bilo bar 4. Mene moji meštani još uvek zovu Nada, a mislim da bih karijeru napravila kao Nada Polić. I jedna i druga osoba su sublimacija onog što zapravo jesam. Na oba imena sam ponosna. Ana Bekuta je ime koje mi je više donelo”, izjavila je pjevačica. Dakle, Ana Bekuta je umjetničko ime koje joj je donijelo uspjeh u glazbenoj karijeri, dok je Nada Polić njezino rođeno ime koje i dalje koriste njezini mještani.

Umjetnici često biraju umjetnička imena koja su lakša za izgovor i zvuče atraktivnije od njihovih stvarnih imena. Ova praksa ima nekoliko prednosti i svrha. Prvo, umjetničko ime može biti estetski privlačnije i bolje se pamti, čime se pomaže u izgradnji prepoznatljivog identiteta na sceni. Osim toga, umjetničko ime može bolje odražavati umjetnikovu umjetničku personu i žanr kojim se bavi. Također, umjetnici često koriste pseudonime kako bi zadržali određenu razinu privatnosti i razdvajali svoj javni i privatni život. Ovo je posebno važno u svijetu slavnih, gdje su njihovi životi često pod lupom medija i javnosti. Umjetničko ime može djelovati kao svojevrsni štit, omogućujući umjetnicima da zadrže kontrolu nad svojim osobnim podacima i granicama.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here