Još od pandemije korona virusa je porasla potražnja za dadiljama , jer tada roditelji nisu uspjeli da djecu upišu u vrtiće , pa su zbog poslovnih obaveza bili prinuđeni na angažovanje dadilja po nekoliko sati dnevno .

 

 

Međutim , danas postoji veliki broj agencija koje nude širok spektar usluga , a to svakako podrazumjeva čuvanje djece na 4 sata , 8 sati , i to nekoliko puta sedmično , ali i mjesečno. Može se desiti da roditelji traže usluge čuvanja djece i nedjelju dana zbog odsustva , čuvanje vikendom , praznikom i slično.

 

 

Ovo je svakako posao za žene i mlade djevojke , kojima je to dodatni izvor prihoda , iako postoji i opcija punog radnog vremena. Pored čuvanja djece na nekoliko sati , svakako postoji i opcija i cjelodnevnog čuvanja , a to znači da daljilja živi s vama u kući , ima svoju prostoriju , tokom cijlog dana je dostupna i na raspolaganju porodici , a ima i jedan slobodan dan. Iako je dostupna cijeli dan , to ne znači da treba da provodi s djetetom 24h dnevno . već da se uskladi da uskače oizmeđu djetetovih ostalih aktivnosti.

Također najnoviji trend je najmljivanje dadilja , patronažnih sestara , ali ne preko dana nego uveče , da dežuraju tokom noći . Cijena ove usluge varira od toga da li je pruža agencija ili je u pitanju samostalna patronaža, ili kao ispomić šalju zdravstvene ustanove. Cijene za noćno čuvanje od 5 sati se kreću oko 15.000 dinara , dok za nekoga ko će cijelu noć da čuva bebu tarifa iznosi i po 5 .000 dinara po satu. Svakako je najvažnije da to bude osoba od povjerenja , i sigurna , da znate kome ostavljate svoje dijete i da budete mirni.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here