Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Novak Đoković, već nekoliko godina zajedno sa svojom porodicom živi u Monaku. Međutim, široj javnosti poznato je da ima i nekoliko nekretnina širom sveta, uključujući prestižne penthaus stanove u Njujorku i Majamiju, koji su privukli pažnju medija.

Prema nezvaničnim izvorima, Novak je 2017. godine kupio dva stana u luksuznoj zgradi na Menhetnu, za šta se navodi da je investicija vredna deset miliona dolara. Njegov penthaus u Njujorku nudi spektakularan pogled na ovaj ekskluzivni deo grada, što doprinosi neverovatnoj vrednosti ove nekretnine.

Stanovi koje Novak i Jelena Đoković poseduju u Njujorku su dve odvojene stambene jedinice ukupne površine od 185 kvadratnih metara. Ovi prostrani stanovi imaju velike prozore koji pružaju panoramski pogled na horizont Menhetna, a tu su i balkon, bazen sa morskom vodom, fitnes centar i sauna, čineći ih idealnim mestima za opuštanje i uživanje u luksuznom životu.Zgrada u kojoj se nalaze Novakovi stanovi projektovana je od strane poznatog arhitekte Renca Pijana, a Novak je bio među prvih nekoliko kupaca koji su se odlučili za ovu investiciju u ranoj fazi izgradnje.

Pored Njujorka, Novak ima nekretnine i u drugim prestižnim gradovima kao što su Monte Karlo, Beograd, Majami i Tivat, a takođe poseduje vilu na obali Pavlovačkog jezera. Tokom pandemije koronavirusa, Đokovići su više vremena provodili u svojoj vili u Marbelji, a penthaus u Njujorku je, nažalost, tri godine ostao prazan jer nisu mogli posetiti Sjedinjene Američke Države zbog njihovog nevakcinisanog statusa.Novak Đoković je istakao da obožava dizajn ovih nekretnina i da mu je drago što će uvek imati mesta gde može da se vrati, jer su Njujork i Majami obavezne destinacije na njegovoj putnoj listi svake godine.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here