Kaa je reč o jednoj od najuspešnijih , kao i najpopularnijh pevačica na našoj javnoj sceni , jedna od njih je svakako Marija Šerifović , a koja je na estradi postigla uspeh sa kakvim malo ko dnaas može da se poredi , ali međutim iako je danas jako uspešna , iipak izgleda da joj školski dani nisu izgledali kao karijera. Dakle , pevačica je u rodnom Krgujevcu završila osnovnu i srednju školu , te joj je to očigledno teško palo. Nerado je išla na nastavu, pa je zbog toga u četvrtoj godini gimnazije jedva završila razred.

Naime , kako je vidljivo u njenom godišnjaku iz Prve Kragujevačke gimnazije, Marija nije sa uspehom završila razred , pa je zbog toga nastavno veće upućivalo na naknadno polaganje čak četiri predmeta. – Marija Šerifović, kći Rajka i Verice – muzičara, rođena 14. novembra 1984. godine u Beogradu. Nije sa uspehom završila razred, već se upućuje na polaganje razrednog ispita iz: sociologije, filozofije, francuskog jezika i fizičkog vaspitanja – piše u ovom godišnjaku.Iz ovoga se može zaključiti da je do slanja Šerifovićke na razredni ispit došlo zbog velikog broja izostanaka sa časova, a zakon propisuje da se učenik upućuje na razredni ispit ako nije prisustvovao trećini časova od ukupnog fonda za jedan predmet, što je u praksi oko 25 izostanaka iz jednog predmeta.

I sama Marija je istakla da je želela da upiše srednju školu , ali nije uspela jer se nije spremila za prijemni ispit , pa je upislaa prvu Kragujevačku školu.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here