Tokom posete Africi 2011. godine, Ljudmila, tada 36-godišnja Ruskinja poznata među prijateljima kao Mila zbog svoje nežne i ljubazne prirode, imala je sudbinski susret s Nedimom, šarmantnim Sarajlijom i strastvenim sportistom. Nedimov zapanjujući izgled odmah ju je osvojio, a nisu ni slutili kako će njihov susret promeniti tok njenog života. Ljudmilina ljubav prema Nedimu, vlasniku i instruktoru u fitnes centru, dovela ju je do odluke da se preseli u Sarajevo pre deset godina.

Danas, njihov brak obiluje ljubavlju prema njihovoj šestogodišnjoj kćerki Aishi, koja je postala središnji deo njihovih života. Njihov prvi susret desio se u Egiptu pre 12 godina, ali tek nakon šestomesečne pauze, ponovno su započeli komunikaciju koja je razbuktala njihovu romansu. Tokom razgovora, razmenjivali su svoje misli o poslu, ličnim uverenjima i društvenom životu. Iako su provodili vreme zajedno, sudbina je imala drugačije planove.

Ljudmila se konačno preselila u Sarajevo bez planova da se vrati u Rusiju. U aprilu 2013. godine, pred svojom bližom porodicom, izgovorili su sudbonosno “da”. Nedim je putovao do severnog dela Rusije, Arhangelska, kako bi proslavio praznike s Milinom porodicom. Iako je suočavao sa maglom i lošim vremenom na sarajevskom aerodromu tokom novogodišnje noći, odlučio je krenuti na putovanje. Doneo je poklone za njenu porodicu, uključujući prsten koji je izazvao znatiželju. Nakon nekoliko dana provedenih s njima, vratio se u Sarajevo.

Nedim je osvojio Ljudmilinu majku, čime je promenio njen stav prema ovom braku. Iako je njena majka bila zabrinuta zbog mogućnosti da se njena ćerka udaje za muškarca druge veroispovesti i ode u stranu zemlju, upoznavanje s Nedimom je promenilo njeno mišljenje. Njih dvoje su razvili toplu vezu tokom Nedimovih poseta, što je na kraju dovelo do majčinog odobrenja za ovaj brak. Ljudmila napominje da je toplina i gostoprimstvo bosanskog naroda i njihova kultura igrali ključnu ulogu u omekšavanju stava njene majke. Na kraju je Ljudmila donela odluku da prihvati islam 2015. godine. Nedim joj je pružio potpunu slobodu da izrazi svoja uverenja bez ikakvih pritisaka. Iako je isprva sledila islamsku veru i postepeno je uključivala u svoj svakodnevni život, osećala je potrebu da dublje razume islam.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here