Veridba Lepe Brene bila je zaista zadivljujući događaj koji je dirnuo duše svih prisutnih. Poznata jugoslovenska legenda, Lepa Brena, samouvereno je stupila u radosnu zajednicu sa svojim dragim partnerom Bobom, izvanrednu vezu koja traje zapanjujuće tri decenije. Na premijeri održanoj u cenjenom Domu sindikata, samouvereno sam se našao u bekstejdžu kada mi se obratio ugledni Bata Živojinović sa čvrstim predlogom.

 

 

Samouvjereno obukao sofisticirani bež kaput, stajao je s gracioznošću kraj vrata. Zaintrigirajući njegovo zanimanje usputnom primjedbom, hrabro sam upitao: “Reci mi, koliko si daleko putovao?”

 

Osmehujući se, samouvereno je odgovorio: “Ovde, baš ovde.” Naš sastanak nije nosio ekstravagantna očekivanja, ali je odisao neospornim šarmom koji mi je zarobio srce. Zaogrnuta blaženim zagrljajem skladnog i nežnog spoja, blistava Lepa Brena se rado prisećala veridbi, zamišljajući je sa daškom eterične romantike. Velikodušno je otkrila očaravajući slijed događaja koji su se odvijali tokom voljenog Oktoberfesta, dragog trenutka u kojem je s ljubavlju pratila svoje obožavane roditelje. Usred ove sjajne pozadine, pronicljivi Boba je vješto iskoristio savršenu priliku da zaprosi, zauvijek ispreplićući svoje sudbine u vječnoj vezi ljubavi i odanosti.

 

 

Bilo je već kasno, oko 22 sata, kada je samouvereno izjavio: “Tražiću je za ruku”. Iako sam zamislio romantičnije okruženje za prosidbu, prišao im je do vrata s bocom najfinijeg konjaka u ruci. Moji roditelji, obučeni u pidžame, dočekali su nas dok se hrabro obraćao ujaku i tetki: „Ujka Abida i tetka Ifeta, vreme je bitno a nisam imao priliku da vas upoznam kako treba. Došao sam da pitam za tvoj blagoslov da se oženiš…” Uprkos tome što je završio rečenicu, oklevao je da postavi pitanje. Međutim, prije nego što je bilo ko od nas stigao da reaguje, moj otac je izašao iz svog kreveta i samouvereno rekao: “Pa, deco, srećno”.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here