Sve veći broj ljudi sve više preferira kupovinu polovne robe kao alternativu zbog padanja kvaliteta proizvoda i rasta cijena. Brendovi i globalne korporacije često se fokusiraju na profit umjesto na kvalitet, što dovodi do sve veće potražnje za alternativama poput kupovine na pijacama i u rabljenim trgovinama. Ovaj trend je posebno primjetan u sferi rabljene odjeće, a pojedinci dijele svoje neobične i ponekad jezive priče o takvim kupovinama.

Jedna takva priča dolazi iz Floride, gdje je Joen doživjela neočekivano iznenađenje kada je kupila jaknu u prodavnici polovne robe. Nakon pažljivog pregleda različitih artikala, odlučila se za živopisno grimizno odijelo koje se sastojalo od jakne i pantalona. Oduševljena svojim novim pronalaskom, vratila se kući i tada je otkrila nešto neočekivano skriveno u džepu jakne. Primijetila je poruku koja je bila čvrsto pričvršćena iglom.

Na malom papiriću je pisalo: “Položi me da se odmorim u ovoj grimiznoj odjeći!” Ovo iznenađujuće otkriće izazvalo je mješavinu reakcija među ljudima. Neki su podlegli praznovjerju i odlučili se odmah riješiti odjeće, dok su drugi to shvatili kao šalu ili igru te su se našalili na račun poruke. Jedna žena čak je razmišljala o mogućnosti da sama nosi tu odjeću kako bi ispoštovala posljednju želju nepoznate osobe. Druga osoba je podijelila svoje mišljenje da je pokojnik možda samo bio nesiguran oko izbora odjeće i da je to rezultiralo promjenom poruke: “Samo naprijed i sahrani me u ovoj.”

Strašna poruka, baš nešto neočekivano ali opet zavisi ko šta kako shvata. Poruka što je najvažnije nije lična i ne mora se tako protumačiti.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here