Luka Modrić i Dejan Lovren suočavaju se s optužbama za davanje lažnih iskaza, što je rezultiralo pokretanjem sudskog postupka protiv njih. Optužbe se odnose na njihove izjave u vezi s navodnom proneverom oko 15 milijuna eura povezanom s zagrebačkim Dinamom. Zdravko Mamić, nekadašnji visoki dužnosnik Dinama, već neko vrijeme se nalazi u Međugorju (BiH), izvan dosega hrvatskog pravosuđa. Transferi Modrića i Lovrena su izazvali kontroverze.

Iako su ove dvojica nogometaša ranije bili optuženi za davanje lažnih iskaza, te optužnice su kasnije odbačene. Međutim, trenutna situacija je drugačija jer su promijenili svoje iskaze u odnosu na prvobitne tvrdnje iznesene tijekom istrage. Vijest o ovom razvoju događaja u vezi s dvojicom nogometnih veterana, ali možda i samim Mamićem, izazvala je šok u Hrvatskoj i regiji. Kako bi se dobila Mamićeva perspektiva o Modriću, može se pozvati na konferenciju za novinare koju je Mamić održao u lipnju 2022. godine. Valja napomenuti da je Mamić nazvao osobu odgovornu za dovođenje Modrića, Kovačića i Brozovića u Dinamo “genijem”. Slava je veličanstveno slavljena, a nitko nije imao hrabrosti da mi izrazi zahvalnost.

Ja sam ga doveo u Dinamo kao izbjeglicu, a nikada nisam dobio ni kartu ni dres kao zahvalu. No, ta tobožnja veličina nema hrabrosti održati konferenciju i priznati istinu: da Mamić nije počinio nikakvo pronevjerenje. Bio sam taj koji je odgajao Modrića i pomogao mu da postigne uspjeh koji danas uživa. Mamić je nastavio govoriti o najboljem hrvatskom nogometašu i izrazio mu duboku ljubav kao drugi otac. Govorio je o strahu koji su drugi ulijevali Modriću i kako je strahovao za svaki njegov korak. I Mamić je patio zajedno s njim, smatrajući da Modrić utjelovljuje nogometnu i ljudsku veličinu. Sa 13 godina sam ga uzeo kao izbjeglicu, prodao ga Tottenhamu, a zatim Realu.

Na tom putu, nisam ni jednom dobio kartu ili dres od Modrića. Možda su upravo te riječi utjecale na jednog od najvećih nogometnih sportaša bivše Jugoslavije u povijesti, potaknuvši ga da promijeni svoj iskaz, kao što je to učinio i Lovren. Unatoč tome, ta promjena bi mogla donijeti značajne poteškoće objema osobama. Modrić, koji će u rujnu proslaviti 38. rođendan, ostvario je najveća individualna priznanja u Realu, uključujući i prestižnu Zlatnu loptu 2018. godine. Prema svjetskim medijskim izvještajima, čini se da se Modriću pruža prilika za produljenje karijere u Saudijskoj Arabiji. Poznati izvor vijesti o transferima, Fabricio Romano, otkrio je da se ponuda koju je hrvatski nogometaš dobio iz istočne regije smatra jednom od najzanimljivijih u povijesti nogometa.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here