Tokom godina, njegove vatrene pristalice bile su zarobljene dugom enigmom koja okružuje neobičan kofer. Ovaj zagonetni prtljag, ostavljen bez nadzora u hodniku njegove rezidencije, ostao je nepotražen, prkoseći objašnjenju čak i nakon proteka vremena. Međutim, ova primamljiva zagonetka nije jedina enigma koja okružuje pokojnog pjevača. Postoji uvjerljiva priča da je istaknuti vokal tajno zaplijenio Rođinu ličnu bilježnicu, u kojoj su se nalazila njegova lirska remek djela, nakon njegove tragične smrti.

 

 

Navodno je ovaj odvažni pojedinac nastavio da snimi ove pjesme kao svoje, upisavši svoje ime kao cijenjenog autora, što je priča koja nastavlja da odjekuje širom svijeta popularne muzike. Ove izuzetne melodije talentovani Rođa komponovao je još za života, ali, nažalost, nikada nije imao priliku da ih ovjekovječi u snimku. Ležali su uspavani na stranicama jedne sveske, sve do njegove prerane smrti.

 

 

Međutim, sudbina se neočekivano okrenula kada je njegov bivši saputnik, vođen nezakonitim namjerama, neopravdano prigrabio ove dragocjene kreacije. Neizbežno, ovaj čin ga je doveo do neviđene slave u oblasti muzike. Biljana Vujović, cijenjena kompozitorka koja stoji iza brojnih hitova na top listama, blisko upoznata sa Raičevićem, ovim dirljivim riječima prenosi svoje duboko razumijevanje stvari.

 

Ona je jedna od rijetkih odabranih kojima je povjereno poznavanje cijelog ovog narativa. “Mnogi ljudi su upoznati sa ovom pričom. Čuo sam da je nakon njegove smrti svesku uzeo njegov prijatelj i kolega, sa kojima je bio blizak. U početku sam sumnjala da je to istina, ali sam se kasnije uvjerila da u tome ima istine. Vrlo brzo tada malo poznata pjevačica počinje snimati albume, koji su svi bili hitovi. Postaje veoma poznat i poštovan.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here