Margo Robi, poznata glumica, preuzela je glavnu ulogu u filmu “Barbi” i kako bi se što bolje pripremila za ovu ulogu, odlučila se za “Barbi dijetu”, nazvanu prema popularnoj lutki. Njena dijeta je prilično stroga i isključuje slatkiše i ugljene hidrate. Doručak se sastoji od ovsenih pahuljica i specijalnog smutija koji, prema njenim tvrdnjama, jača imuni sistem i vraća energiju tijelu.

Zanimljivo je da je Margo Robi proglašena najljepšom i najuspješnijom ženom u 2023. godini prema magazinu Maxim. Ovo je četvrta godina zaredom da je na vrhu liste. Na drugom mjestu je fudbalerka Sem Ker, a na trećem mjestu muzičarka Delta Gudrem. Slijede ih pevačica Sofi Monk, Dži Flip, Džesika Mauboj i druge.

Margo je otkrila da se za ručak opredjeljuje za piletinu salatu, dok za večeru bira biftek od tune i slatki krompir (batat). Slatki krompir se smatra jednim od boljih izvora ugljenih hidrata tokom dijete. Također, tokom dana pije čaj koji je postao njena strast otkako je živjela u Ujedinjenom Kraljevstvu. Međutim, Margo je priznala da je, otkako se preselila u SAD sa suprugom, razvila loše navike u ishrani, posebno uživanje u hamburgerima i pivu. Što se tiče tjelesne aktivnosti, Margo je prešla na visoko-intenzivne treninge s posebnim naglaskom na pilates. Također, voli ples i tenis kada nije pripremljena za određenu ulogu.

 

Osim promjena u prehrani i tjelesnoj aktivnosti, Margo je uzimala probiotike i druge dodatke prehrani te konzumirala fermentiranu hranu poput kiselog kupusa, kimčija i kefira, gorke hrane i bobičastog voća. Prema savjetima Jasmine Vico, stručnjakinje za njegu kože, konzumirala je čaj od čička koji pomaže jetri i čini kožu sjajnijom.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here