Tragičan događaj zbio se kada je jedna talijanska žena izgubila život nakon što je doživjela težak zdravstveni napad nakon što je uživala u obroku u lokalnom restoranu. Preliminarni izvještaji sugeriraju da je nesretna gospođa pojela pizzu koja je navodno sadržavala opasan chili umak, koji se sumnja da je bio kontaminiran. To se dogodilo u ugodnom subotnjem večeru kada je par odlučio iskusiti prekrasno gastronomsko iskustvo u šarmantnom južnoitalijanskom gradu.

Isprva su ispunjeni uzbuđenjem i radošću uživali u izvanrednim okusima i bogatim aromama domaće kuhinje, uranjajući u bogatu kulturnu baštinu tog kraja. Ambijent je bio čaroban, s toplim svjetlima koja su stvarala romantičnu atmosferu na kaldrmisanim ulicama, uz blagi povjetarac koji je nosio zvuke uličnih svirača. Kako je večer odmicala, prepustili su se smijehu, iskrenim razgovorima i trenucima čistog zadovoljstva, stvarajući dragocjene uspomene koje će zauvijek ostati urezane u njihovim srcima.

Zahvalni na besprijekorno provedenoj večeri ispunjenoj srećom i zadovoljstvom, oprostili su se od grada i krenuli prema kući s ispunjenim srcem i osjećajem blagostanja. Međutim, sljedećeg jutra su oboje počeli osjećati nelagodu i simptome bolesti, te su se izrazito loše osjećali, što ih je natjeralo da zatraže medicinsku pomoć. Nažalost, 46-godišnja Gerardina Corsano je preminula zbog mogućeg slučaja trovanja hranom botulinum bakterijom, koja je poznata po proizvodnji toksičnih tvari.

Pretpostavlja se da je primarni izvor kontaminacije potekao od chili umaka koji je bio korišten u pripremi njezine pizze u tom restoranu, prema izvještaju Corriere della Sera. Anđelo Menino, 52-godišnji poljoprivredni poduzetnik, trenutno se nalazi u ozbiljnom stanju i prima medicinsku pomoć nakon što je hospitaliziran zbog konzumacije istog umaka koji je korišten u pizzi njegove supruge. Talijanski dnevnik izvještava da liječnici izražavaju oprezan optimizam u vezi njegovih izgleda za preživljavanje.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here